Nesten til topps – 1981


Dagens årstall 1981 hadde en av de mest spennende avstemmingene i vår kjære konkurranse, da det gjenstod 2 avstemminger lå 3 land på samme poengsum i ledelsen.

Dessverre for Sveits som var en av dem så var de en av de to gjenstående juryene og dermed røk de ut., de falt faktisk ned på fjerdeplass til slutt.

Bakfra kom Frankrike og tok tredjeplassen, men de manglet 7 poeng på å få sølvmedaljen.

Den gikk til Tyskland for andre år på rad og denne gang manglet de kun 4 lusne stemmer på å ta sin første seier og det faktum at den sveitsiske juryen ikke gav dem poeng var nok hovedårsaken til at seieren glapp.

Den gikk som alle husker til våre britiske venner som huskes best for avriving av skjørt på scenen og denne «strippingen» gav dem de fire ekstra poengene de trengte for å vinne.

Lena Valaitis sang «Johnny Blue» og hun fikk faktisk dobbelt så mange 12’poengere enn vinnerlåten fra Bucks Fizz.

Skal man tro Wikipedia var Lena helt OK med å komme på andreplass, men det var åpenbar ikke komponisten Ralph Siegel som etter 1981-finalen haddee oppnådd 2 andreplasser på rad, vel vi alle vet at han fikk sin endelige revansje året etter.

Lena er født i Litauen under andre verdenskrig i en del av landet som da tilhørte Tyskland.

Hun startet sin musikalske karriere i 1970 og prøvde seg allerede i 1976 å få representere Tyskland i ESC, da kom hun på syvende plass.

Nok ett forsøk på å komme til den internasjonale finalen hadde hun i 1992 og da kom hun på tredjeplass.

Artist-karrieren ble egentlig avsluttet i 1993, men da det nye årtusenet kom klarte hun ikke å holde seg unna lenger og hun har gitt ut musikk helt til 2012 så vidt jeg kan lese meg til.

Dog, nå er damen 79 år så da spørs det vel om hun er spesielt aktuell som deltager i vår kjære konkurranse flere ganger.

https://www.youtube.com/watch?v=p_c_dvVnNbY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *