Nesten til topps – 2003


Nå som vi nærmer oss enden på denne serien vil naturlig nok marginen opp til toppen av seierspallen være veldig knapp.

I det herrens årets 2003 var den kun to poeng og som om ikke dette var nok hadde den belgiske gruppen Urban Trad bare ett lite poeng ned til tredjeplassen.

Vant gjorde Tyrkia og på tredjeplass kom Russland og disse tre landene kjempet en hard kamp om seieren gjennom hele avstemmingen.

Da det gjenstod bare 1 jury ledet våre belgiske venner, men med kun tre poeng fra den siste juryen fra Slovenia mens konkurrentene fikk 10 og 12 poeng glapp seieren gitt.

Dog så er sangen «Sanomi» den låten med konstruert språk som har gjort det best så en slags seier kan medlemmene i Urban Trad skryte av at de har da.

Hovedmannen i gruppen heter Yves Barbieux og han har skrevet mesteparten av musikken på de fire albumene denne gruppen har gitt ut, hvorav jeg faktisk har tre av dem.

Da de skulle delta i Eurovision måtte den ene kvinnelige vokalisten blir hjemme da hun av belgisk sikkerhetstjeneste ble beskyldt for å ha hatt høyreekstreme sympatier tidligere, dumt nok for henne viste det sag at denne påstanden var overdreven så hun gikk dermed glipp av hele ESC-opplevelsen.

Gruppen er fortsatt aktiv, men det spørs vel om en nye deltagelse i vår kjære konkurranse står høyt opp på deres liste, de er uansett ikke med i neste års belgiske finale i hvert fall.

https://www.youtube.com/watch?v=iCB_9fV8CP0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *