Nesten til topps – 1988


Noen år får vi oss en skikkelig rysare av en avstemming og ting tar litt av når avslutningen er en smule overraskende.

Tilbake i det herrens år 1988 ledet våre britiske venner når det gjenstod en jury med fem små poeng.

Siste land som stemte Jugoslavia gav Celine Dion 6 poeng og hun gikk dermed opp i ledelsen, men hele ansikts-uttrykket hennes sier at hun anså slaget som tapt.

Da verken 7, 8 eller 10 poeng ble gitt til Storbritannia antok alle at de skulle seile inn til seieren med kveldens siste avgitte 12’er.

Sånn gikk det imidlertid ikke, den gikk til Frankrike og en nesten svimeslått Celine Dion kunne juble for sin seier.

Dermed ble det ikke «Go» til seiersseremonien for Scott Fitzgerald og han endte på det som må ha vært en særdeles sur andreplass for ham.

Ned til Danmark på tredjeplass var det hele 44 poeng så veldig liten tvil om hvem som kjempet om seieren dette året.

Mener å huske å ha lest ett sted at i den portugisiske juryen som gav 12 Sveits var det tre låter som endte på førsteplass etter første avstemmings-runde hos dem, det måtte omstemming om og hadde ett jurymedlem hatt en annen favoritt enn Sveits hadde de «bare» fått 10 poeng fra Portugal og seieren hadde gått tapt.

Scott Fitzgerald som egentlig heter William McPhail har holdt det gående som artist siden 1970, men har vel kun hatt en hit utenom ESC-sangen sin og den het «If I Had Words», var en duett med Yvonne Keeley og kom ut i 1978.

Han har vært med i musikaler og hvis jeg ikke husker helt feil underholdt han på en av båtene mange tar sørover fra Oslo i sin tid, noe må man jo tjene penger på.

Ellers leser jeg meg til at sønnen hans var med på å skrive det finske bidraget i 2018 «Monster», så kanskje en i familien han hevne det forsmedelige tapet i 2023?

https://www.youtube.com/watch?v=j_uwtboAMoE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *