Nesten til topps – 1991


Man avslutter denne serien som har konsentrert seg om alle finaler fra 1975 frem til i år.

Og da er det naturlig å avslutte med det året man på sport-språket måtte kåre en seierherre med målfoto.

De fleste husker at Sverige og Frankrike endte på samme poengsum, de fikk like mange 12-poengere, men da antall 10-poengere ble talt opp hadde Carola hele 5 av dem mens Amina kun hadde 2 av samme art.

Dermed vil låten «C’est Le Dernier Qui En Parle Qui En Raison» være den eneste låten som ikke vant med denne regelen i tilfelle lik poengsum.

Nå skal reglene være at det landet som får poeng fra flest deltagere vinner og tilbake i 1991 fikk Amina poeng fra 18 land, mens Carola fikk poeng fra 17 land.

Norsk oversettelse av tittelen blir sånn cirka «Det er den siste som har snakket om hvem som har rett», litt uforståelig, men skal muligens forstås med at den som skriker høyest muligens tror at vedkommende har mest rett.

Amina Annabi er av tunisisk opprinnelse og har holdt på som artist siden 1978 og hun har vel vært sånn passe suksessfull.

Hun har også prøvd seg som skuespiller så en allsidig dame dette.

Selv var jeg på konsert med damen i Oslo og jeg har en uvane med å være veldig tidlig ute så jeg var muligens første mann inn i konsertlokalet.

Der så jeg noen jeg trodde var en vaskedame, men da hun kom nærmere så jeg til min forskrekkelse at det var Amina selv.

Dette var lenge før mobiltelefon var allemannseie så jeg har ikke noe bevis på dette møtet dessverre.

Andreplassen til Amina var Frankrikes siste pallplassering inntil de endelig besteg den igjen i fjor, dette til tross, tviler vel på at madam Annabi vil prøve å oppnå en ny pallplassering neste år, men hun hadde vært ønsket tilbake av meg i hvert fall.

https://www.youtube.com/watch?v=R4NnAjc9L1A

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *