Nære på i 1968


Så skal jeg avslutte denne serien med land som kom på andreplass med en låt som er brukbar til så mangt.

Først kan jeg jo takke og gratulerer alle som leser bloggen min for dette året som snart er over, det er en fryd at dere vil være med meg på dette.

Så bør jeg jo takke ham som avsluttet denne serien Sir Cliff Richard for lang og tro musikalsk tjeneste som neste år har vart i hele 65 år, snakk om utholdenhet.

Ulidelig må avstemming i det herrens år 1968 vært for han.

Her kom han inn i konkurransen på hjemmebane med en av tidenes største favoritt-stempel.

Låten hans «Congratulations» var allerede en hit da den første finalen sendt i farger ble avholdt 6.april og han skulle vel i grunn bare surfe inn til seieren.

Slik så det lenge ut også under avstemmingen og da Tyskland som nest-siste jury gav Spania hele 6 poeng var de forbi og siden den jugoslaviske juryen overså begge landene i seiers-kampen kunne spanske Massiel juble for Spanias første seier.

Ned til Frankrike på tredjeplass var det 8 poeng så slik sett en fortjent andreplass til Harry Rodger Webb som Cliffer’n egentlig heter.

Ellers sier historien av herr Richard fulgte avstemmingen frivillig innelåst på do, han hadde ikke nerver til å være i green-room, muligens en bedre ide enn i 1973 da han for å roe nervene før hans andre opptreden i ESC tok valium.

Begge hans bidrag til ESC ble store hits og selv om han har mistet 2 ESC-seire med bare til sammen 7 poeng har han hatt en svært fremtredende karriere.

Han skal ha solgt omtrent en kvart milliard album og i år sier ryktene at han utgir ett jule-album intet mindre.

I 2023 har han henholdsvis 55 og 50 års jubileum for sine ESC-opptredener, kanskje han står høyt opp på listen over pauseinnslags-artister når det drar seg til i Liverpool i mai?

Det hadde vært kult og så kunne ESC-fans fått gratulert han for en fremragende innsats i vårt elskede program.

Ha ett fremragende nytt år.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *