Taktikk eller Tik Tok


Det mest oppsiktsvekkende som skjedde i ESC-året 2022 var ikke norske ulver eller ukrainsk seier, eller for den del at Ukraina av naturlige årsaker ikke kunne arrangere dette års finale.

Den den var faktisk at den låten som endte på 20.plass skulle vise seg å bli en slags moralsk vinner i år og at veien til den seieren på mange måter ikke gikk gjennom den internasjonale finalen.

Armenske Rosa Linn fremførte sin ganske så koselige låt «Snap» i det noen kalte toalettpapir-rommet og man kan jo lure på hva slags budskap hun prøvde å sende oss med den måten å fremføre låten sin på.

For meg er denne låten en erketypisk sommerlåt og jeg forestiller med en gjeng som sitter rundt et leirbål og sammen synger en koselig låt med litt snert i teksten.

Hadde hun gjort dette på scenen velger jeg å tro at hun hadde fått ett bedre resultat i finalen.

Nå tror jeg imidlertid at Rosa Linn neppe sover dårlig over valget av måte å fremføre låten sin på, sover hun dårlig er det nok grunnet all oppmerksomhet låten hennes har fått over hele verdenen i løpet av ettersommeren og høsten i fjor.

Hun kom inn på VG-lista i slutten av juli og holdt seg inne der helt til slutten av oktober og låten hennes høres fortsatt til stadighet på norsk radio.

For øvrig er listen av land der Rosa Linn har vært innom listene imponerende lang og låten hennes kan utvilsomt kåres til en verdenshit.

Det var faktisk ikke så mye hennes deltagelse i ESC som gjorde låten til den suksessen den er, noen brukte låten hennes på appen Tik Tok og der har ting som tar av en helt grei uvane av å bli store suksesser.

Skal man tro at det er valg av kortfattet og fengende tittel «Snap» og en generell koselig stemning i låten til tross for litt sånn «nebbete» tekst som var det at låten var passende til følelser noen og enhver kan finne på å ha av og til.

Denne suksessen til Rosa Linn i hele verdenen tror jeg er en av årsakene at resten av verden skal få lov til å ha sin egen jury i ESC-finalen i Liverpool og hvem kan vel ha imot at vår elskede konkurranse blir en smule verdenomspennende?

Det blir spennende om mange låter som sendes til Liverpool bevist er litt eller veldig Tik-Tok-vennlig og dermed kan ta av ute i verdenen uten at de trenger drahjelpen av en ESC-seier, med andre ord en litt annerledes taktikk enn man kanskje har brukt før.

Det vil bare tiden vise, kanskje vi allerede i den norske finalen får slike låter, om jeg helt liker den utviklingen er jeg ikke sikker på om jeg liker på nåværende tidspunkt og det sier muligens mer om min alder enn om andre ting.

Uansett, føler jeg må hedre fjorårets «andre» vinnerlåt og hvorfor ikke så på forhånds-videoen, den skildrer den gode stemningen i låten mye bedre enn scene-opptredenen spør dere meg.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *