Hva med 2023?


Med avsløringen av årets låter, vel snutter av dem, og årets artister i morgen er det vel på tide å spørre seg om, hva vi kan forvente og håpe på i denne sesongen av MGP.

Selv var jeg heldig nok til å få høre alle låtene i går, men min reaksjon på det venter jeg en dag med.

Først av alt vil jeg applaudere den beste forandringen i år, nemlig at avgjørelsen på hvem som skal få seg en tur til Liverpool i mai blir en delt avgjørelse mellom folket og en profesjonell jury.

Akkurat som det er i den internasjonale finalen, straks har vi fått ett bedre utgangspunkt på å få en god plassering i årets utgave av Eurovision Song Contest.

Men, det hjelper ikke mye med bra jury-ordning hvis ikke låtene de skal velge mellom holder en høy nok standard.

I mange år nå har det fra aller høyeste hold i NRK vært uttalt at en seier i ESC er noe de har som mål å oppnå jo før jo bedre.

Vel, hadde våre ESC-bidrag de siste 9 årene vært ett fotballag spørs det vel om ikke treneren der hadde levd litt utsatt i stillingen sin.

For hvis jeg kun bryr meg om den delen av hjernen der vinnerskallen er det ikke mye å rope hurra for nemlig.

Vinnerskaller synes ikke 6-plasser er noe å skryte av, selv om det innebar å vinne telefon-avstemmingen,

Dog, det finnes mange typer å vinne på og slikt sett kan noen av de siste års bidrag kalles vinnere all den tid de fikk mye oppmerksomhet for så mangt og mye.

I år feirer vi 10-års-jubileum for den siste plasseringen i topp-5, tobarns moren Margaret Berger synes jeg snart bør få flere medlemmer i Topp-5-klubben, avdeling Norge.

Så spørs det om det høye herrer og damer i MGP-redaksjonen som velger ut de låtene som skal konkurrere om mulighet til å bli med i Topp-5-klubben har funnet akkurat de låtene som kan gjøre akkurat det.

På nåværende tidspunkt har jeg passe høye forventinger til akkurat det, dog de aller fleste låtene vi har hørt i MGP de siste årene har vært trygt plassert i den trygge pop-kategorien.

Og spesielt med utslags-rundene vi har hatt de siste årene har de låtene som kanskje kunne kalles for litt annerledes og med potensiale for å slå an hos profesjonelle utenlandske juryer vært sjanseløse for å kunne komme seg til en norsk finale, og kommer du ikke dit en gang så kommer du i hvert fall ikke til en internasjonale finale.

Ta en låt som den til Amanda Tenfjord som hun representerte Hellas med, hadde den for eksempel vunnet en duell mot la oss si Oda Gondrosen og «Hammer Of Thor»?

Tror faktisk ikke det og da hadde vi samtidig sagt farvel til en låt som endte på 8-plass i den internasjonale finalen.

Jeg håper derfor at innføringen av jury gjør at de låtene som har en særegenhet kan gjøre det bra, vi sendte tross alt slike låter fire år på rad fra 2013 til 2016 og de gjorde det alle bra i den internasjonale finalen.

Men, da må de faktisk også dukke opp i de tre delfinalen vi skal ha for å velge de 9 låtene som skal kjempe om seieren første helgen i februar og så må publikum sende dem til finalen også da.

Velger derfor å være forventningsfull spent nå før jeg har hørt og sett låtene på MGP-scenen på at det skjer og håpe at jury og folket sammen kan velge en låt som kan ta oss høyt opp på resultatlisten i Liverpool, jeg vet jo nå at de har et bra utvalg å velge mellom, vent og hør.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *