21 musikalske gaver


Helt siden 2009, vel egentlig i desember 2008 har jeg vært så heldig at jeg har fått høre MGP-låtene før de aller fleste.

Første gangen satt jeg helt alene hos Per Sundnes og fikk høre «Fairytale» en hel måned før alle andre og tro meg jeg følte meg veldig heldig at jeg ble betrodd å få oppleve noe slikt.

Heldigvis har NRK utvidet gjengen som får høre på låtene og vi var vel en 12-13 stykker som fikk som fikk høre alle 21 låtene som delvis skal avsløres senere i dag.

Inntil mandag i den uken de skal delta i «sin» delfinale får vi bare høre ett minutt av hver låt, og det er ikke alltid det minuttet yter låten 100% rettferdighet.

Uansett får man vel et godt nok inntrykk på hva man har i vente og man klarer vel stort sett å finne ut hvilke låter som har stor sjanse for å bli sine favoritter og hvilke som er fortapt i henhold til sin egen musikksmak.

Som sagt er det å få forhånds-lytte på låtene en velkjent foreteelse for meg og som første inntrykk må jeg si at jeg føler at låtene gjennomsnittlig er av høy kvalitet.

Det var vel egentlig ikke noen låter jeg vil la havne i min fortapt-kategori, dog her snakker vi om plate-versjoner av låtene.

Vi vet alle at når låtene kommer på MGP-scenen blir noen av dem enda bedre, men dessverre noen taper sag mange hakk.

Jeg håper for de 21 artistene som deltar sin skyld at det ikke skjer med så mange av dem.

En av mine kjepphester i MGP er genre-bredde og i år er det på noen måter ganske så bra med akkurat det.

Men, for de som håper på en låt av typen der de som liker slik musikk blir himmelstormende glad, mens noen andre allerede der og da kan bestemme at akkurat under den låten skal det tas do-pause om så bare for å pudre nesen, så spørs det om de ikke blir litt skuffet.

Nå kan det jo være at MGP-redaksjonen ikke fikk inn noen slike låter som hadde vært gode nok til å være med, det vet man jo ikke noe om.

Heldigvis tror jeg de aller fleste vil finne låter som de kan like veldig godt og da får man vel være fornøyd.

Vi får noen flotte og overraskende gjensyn med noen som har vært med før og de for de fleste av dem er årets låt en opptur fra deres forrige bidrag.

Tror jeg så at det blant de 21 låtene som ligger under MGP-juletreet finnes noen som kan ta seieren hjem en mai-kveld i mai?

Tja, men riktig iscenesettelse av låten kan det være mulig, men jeg kan vel ikke si at jeg hørte en låt som lyste ESC-vinner.

Men, da skal det sies at det hørte jeg heller ikke da jeg hørte «Fairytale» for første gang heller, har åpenbart ikke helt vinner-teften inne når det gjelder MGP-låter.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *