Innledende tanker om delfinale 3

Foto NRK

Nå har jeg kalt de to foregående delfinalene henholdsvis tidligere-vinnere-finalen og idol-finalen.

Er litt mer usikker på hva jeg skal kalle denne finalen, vi har riktignok en tidligere vinner i Stig van Eijk, men resten av gjengen i den delfinalen er virkelig en aldri så liten twist-pose av musikalske stiler, erfaring og image.

Her har vi en drag-artist i Skrellex, en debuterende artist i Tiril Beisland, en returnerende MGP-artist tro til sine afrikanske røtter i Akuvi, også returnerende MGP-artist med programleder-erfaring Atle Pettersen, en artist med selverklært sceneskrekk Eline Thorp og en sørlandsjente med The Voice-erfaring Maria Celin.

Tror jeg derfor vil kalle dette for twistpose-delfinalen.

Unge van Eijk påstod selv at han debuterer med reggae i MGP, men der tar han faktisk feil, allerede i 1982 sang gruppen Stiftelsen låten «Romantikk» og den har helt klare reggae-rytmer i seg.

Men, la oss nå ikke bruke den feile uttalelsen mot ham, kjekt å se ham tilbake i dette sirkuset.

Om han får være med til hoved-sirkuset er jeg nok ikke like sikker på, dette er muligens den mest åpne delfinalen sånn på papiret.

Skal jeg tippe på nåværende tidspunkt ville jeg vel muligens holdt en knapp på Atle Pettersen, Tiril og Maria Celin.

De to sistnevnte er dog rimelig uerfarne som artister og det er alltid et usikkerhetsmoment i en slik konkurranse, men vi ser ofte at det er akkurat disse artistene som har mest kontroll på opptredenen sin.

Og vi håper jo at alle 21 artistene i år vil gå av scenen med en stolthet over hva de gjorde der uansett om de går videre til finalen eller ikke.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *