Hvem tar seg videre fra delfinale 1


I år er vi tilbake til noe vi ikke har hatt noen år nå, ikke siden 2014 har mer enn en låt gått videre fra sin delfinale, så det var jammen på tide.

Nytt av året er også det faktum at vi bare har en stemme i hver sending og det forandrer spillereglene litt slik jeg ser det.

Den fordelen noen artister har med fans som stemmer på dem uansett låt blir borte i stor grad, tidligere år har man hatt tre stemmer å gi fra seg og slik sett har noen artister startet med «bonuspoeng» fra fansen.

Og det betyr at låtene på mange måter starter likt mer på likt når det skal avstemmes.

Til forskjell fra Sverige oppgir aldri NRK stemmetallene i delfinalene, det synes jeg er en uting, her ber man folket om stemmer og så får vi bare vite hvem som vant og ikke hvor mye vedkommende vant med.

De har vel unnskyldt seg med at de skulle skåne de artistene som ikke gjorde det så bra stemmemessig, men er man med på leken bør man kunne tåle steken.

At en låt får få stemmer betyr ikke at den er dårlig, det betyr bare at det var andre låter som falt mer i smak hos de som stemte.

Når vi heller ikke vet hvordan aldersfordelingen er på stemmene blir det litt vanskelig å gjette resultatet og når man heller ikke har sett låtene live på TV vet man at viktige faktorer det stemmes på ikke har blitt avslørt enda.

Nå høres det muligens ut som om jeg allerede nå unnskylder meg hvis jeg skulle finne på å tippe helt feil, men jeg har tippet feil så mange ganger at at akkurat den beskyldningen kan jeg leve med.

Det vi altså vet er at tre låter blir stemt videre til finalen og at den av de tre låtene som fikk flest stemmer vil vi få vite om.

Dog får vi altså ikke vite om den låten som seiret gjorde det med haugevis av stemmer eller med få stemmers margin.

Vi skal vel uansett ikke bry oss så mye om det, for alt vi vet kan de låtene som stemmes frem til finalen i dag miste mange av sine stemmegivere når finalen skal stemmes over, da kan jo mange ha funnet en ny favoritt i de to etterfølgende delfinalene.

Rekkefølgen i kved ser slik ut:

1Alessandra Mele«Queen of Kings»
2Eirik Næss«Wave»
3Rasmus Thall«Tresko»
4Kate Gulbrandsen«Tårer i paradis»
5Umami Tsunami«Geronimo»
6Ulrikke Brandstorp«Honestly»
7Byron Williams Jr og Jowst«Freaky for the Weekend»

Da får jeg legge hodet på blokken og slenge ut tre navn.

Først ut er det mest åpenbare og det er Ulrikke, hun har vel såpass stålkontroll på det hun gjør og hennes ballade er erke-MGPsk så den burde være bankers og man får knapt igjen penger hvis man spiller på henne hos bookmakerne i spillet om finaleplass.

Andre ut for meg er Allesandra Mele, forutsatt at hun leverer på scenen, noe jeg tro hun gjør, synger hun en type låt som stort sett går hjem hos den norske folket i ganske så stor grad. Hun er også tipper som nest-sikreste låt til å gå til finalen.

Tredje ut er den plassen jeg virkelig sliter med å velge ut, her kan mye avgjøres av hvilken aldersgruppe av seerne som tar opp mobilen og fyrer av sin stemme, med det i mente velger jeg å tro på gutta i Umani Tsunami. Låten deres er både ungdoms-vennlig + at den har litt 80-talls-vibber også i seg og dermed litt voksen-vennlig også.

Av de da fire gjenværende låtene utelukker jeg verken Rasmus, Eirik eller Kate, slik jeg ser det er det faktisk bare Byron & JOWST jeg føler ligger lengst unna en finaleplass.

Men, jeg dør ikke av overraskelse om de likevel skulle klare det, JOWST vet alt om å snike seg inn bakfra på bettingen og ta pokalen med seg hjem.

Med andre ord en ganske åpen kveld resultatmessig og okkesom så er jeg sikker på at det blir en flott sending uansett utfall.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *