Har Swing’it en sjanse?


Den låten som ligger lengst unna det mange vil kalle tradisjonell MGP-musikk er det vel muligens gruppen Prohibition som serverer oss.

Det er swing-musikk fra det glade 20-tallet vi serveres og da skjønner alle at vi må 100 år tilbake i tiden, de 20-årene vi er inne i nå er vel fortsatt en god smule unna glade enda.

De syv glade guttene i gruppen Swing’it fremfører «Prohibition» og på lørdag får de nok alle være med på scenen.

Hvis de skulle klare det mesterstykket å vinne norsk finale og få dra til Liverpool vil en av dem nektes adgang på scenen, men noe sier meg at den problemstillingen ikke vil oppstå.

Ikke at jeg har noe i mot slik musikk i MGP, tvert i mot, men jeg sliter vel heller med å se at dette skal få tilstrekkelig gjennomslag hos de som stemmer på lørdag.

Joda, dette er festlig og fartsfylt og mange vil nok kjenne rykninger i danse-beinet når låten fremføres.

Om det gir like mange rykninger på stemme-knappen er jeg vel likevel mer tvilsom til.

Låten er en kul sak med masse rytmer og folk som faktisk kan spille de instrumentene de tar med seg på scenen selv om jeg vel tviler på om det kommer lyd fra disse instrumentene på lørdag.

Uansett hvordan det går er det fint at også slik musikk kan vises frem i beste MGP-sendetid og for dem skader det vel ikke å nå ut til et større publikum.

Foto: NRK


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *