Dom over delfinale 2


På forhånd tippet jeg at denne delfinalen var litt mer vanskelig å tippe utfallet av og jeg fikk rett all den tid jar «bare» fikk to rette.

Det tror jeg mange fikk så jeg liker å tro at jeg er i godt selskap.

Nå skal det sies at NRK ikke hadde gjort det lett for artistene, har var det hele tre store ballader der kun Elsie Bay tok seg videre, årets to latino-låter var i samme delfinale og utkonkurrerte hverandre muligens og gjorde dermed finale-veien for Jone og SwingIt som regjerte banen alene med sin type musikk.

Grei viser deg seg nå at måten å utrope finalistene på heller ikke er, etter at SwingIt ble ropt opp som finalist så man at Ella som var neste ut visste hvilken dom hun ville få, litt vel brutalt etter min mening akkurat det.

Men, som artistene selv har sagt, de vet hva de er med på og det er nå dette med å være med på leken og tåle steken, over til låtene.

Sang 1 – Jone

Fresk start på kvelden og Jone leverte varene han. Dette er party nesten fra første tone og jeg synes at stemningen i låten kommer godt frem i det som skjer på scenen. Grei vokal og jeg håper at han får mer støtte fra publikum i Trondheim enn han fikk her, denne låten vil få salen til å koke og jeg blir ikke forundret om han må åpne showet der.

Sang 2 – Sandra Lyng

Brå overgang fra party til barn som ikke har det bra. Men, det er jo akkurat det MGP av og til er. Sandra leverer vokalt en sterk og intens fremføring av noe jeg vil anta er selvopplevd. Elsker oppbyggingen i denne låten og kan rett og slett ikke fatte hvorfor denne ikke gikk til finalen, ble det for sterkt og personlig? Tror Norge valgte bort en låt som kunne gjort det bra internasjonalt.

Melodi 3 – Alejandro Fuentes

En ting de som stemte i går ikke kan beskyldes for er at de favoriserer kjendiser. Da siste finalist skulle ropes opp fikk de fyken begge to faktisk. Alejandro har funnet sitt musikalske utrykk og det er jo fint for han, men det kan virke som om det norske folk ikke er like begeistret. Masse energi og trøkk i vokalen her og dette ble fyrrig så det holdt, synd han hadde årets andre latino-låt som konkurrent i sin delfinale.

Melodi 4 – SwingIt

Så over til gutta som faktisk talt swingte seg til finalen. For svingte gjorde det og egentlig synes jeg det er at litt umake MGP-musikk tar seg til finalen foran mer tradisjonell musikk. Her er det masse rytme og energi, men jeg synes ikke dette kommer frem på skjermen i stor nok grad for at jeg skal like det. Heldigvis er ikke disse gutta avhengig av at jeg liker dem og salen i Trondheim vil koke at disse gutta også.

Melodi 5 – Elsie Bay

Har man noe å komme med som artist er det helt greit at man kommer tilbake allerede året etter man debuterte. Dette er en aldeles nydelig låt, men vokal synes jeg vel at Elsie av og til var på litt tynn is. Dog. av og til passer det i en sånn litt skjør låt at vokalen er litt vaklende. Elsker sceneshowet her, det tar hele sangen til en slik høyde at Elsie nok må tåle et nytt favoritt-stempel i år også.

Melodi 6 – Ella

Så til det mest heftige showet vi vel noen gang har sett på en MGP-scene og her leveres varene så heit at man nesten får brannsår. Av en eller annen merkelig grunn har slike show en tendens til å falle gjennom hos det norske folk. Blir det for heftig eller tror man ikke at norske artister kan levere på dette nivået? Supersynd, Ella hadde det som trentes for å sette fyr på salen i Trondheim og for så vidt hvilken som helst sal. Flott vokal til en sånn låt.

Melodi 7 – Bjørn Olav Edvardsen

På forhånd min favoritt-låt for kvelden og jeg fikk en gigantisk bamseklem av en låt i takk for det. Joda, jeg kan skjønne de som mener at dette er en ganske så standard ballede, men slike argumenter biter ikke på med når en slik låt blir så fremragende fremført som denne. Super vokal og jeg følte med alle fibre i kroppen min at denne sangen kom rett fra hjertet til Bjørn Olav.

Da klarte altså jeg det mesterstykke å gi hele 3 låter full pott og ingen av de tre låtene gikk altså til finalen, føler jeg at noen onde ånder er litt mot meg her?

Gjør vel ikke det, jeg er stolt av min musikksmak og lar meg i grunn ikke affisere så veldig mye av at resten av Norge har litt andre smaksløker enn meg.

Showet i sin helhet var ellers opptur fra første delfinale, alt satt liksom enda litt bedre og alle låtene fikk skinne helt på sine egne premisser og det er akkurat slik det skal være.

Og neste helg kommer det 7 nye godbiter og vi får vite hvilket musikalske sjokolade-biter 2023-utgaven av MGP-Twist-posen vil ha.


Ett kommentar til “Dom over delfinale 2”

  1. Melodi 1 terningkast 5
    Festen er i gang.

    Melodi 2 terningkast 2
    Bråstopp med festen og bare lalala på ho.

    Melodi 3 terningkast 3
    Ble ikke så imponert over fremføringa.

    Melodi 4 terningkast 6
    Så kjøres festen i gang igjenn og denne stemte jeg på, ekte musikk.

    Melodi 5 terningkast 4
    En helt grei vals.

    Melodi 6 terningkast 2
    Her blei det litt for møe puppær og lår
    Rotete musikk også.

    Melodi 7 terningkast 5
    Nydelig avslutning på kveldens 7 bidrag likte den meget godt synd at han ikke kom til finalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *