Hva blir skjebnen til delfinale 1-låtene i finalen?


Det føles faktisk lenge siden den tre første artistene fikk den glade meldingen om at de skulle være med i finalen i Trondheim, men det er bare litt over to uker siden faktisk, tiden flyr.

Tenkte jeg over tre dager skulle vurdere de enkeltes sjanser i årets finale og starter med de tre som kom fra delfinale 1.

Umani Tsunami

Skal vi tro oddsen så har de bare 2% sjanse til å vinne og det gir dem en ikke altfor imponerende 8.plass på lørdag.

Her tror jeg at bookmakerne nok vil bomme litt, jeg tror at de har en mulighet til å gjøre det bra hos publikum, det er nok heller hos juryen jeg har mer tvil om de helt vil falle i smak.

Dog, de representerer en type musikk som er stor ute i den store musikk-verdenen og kanskje det kan være en positiv faktor når de utenlandske juryene.

Men, tror vel ikke at det likevel vil holde til en plassering helt til topps så jeg tipper en 7.plass til disse gutta.

Ulrikke

På skrivende tidspunkt den største favoritten til å vinne med 40% vinnersjanse, det en del dårligere enn Subwoolfer som hadde 50% vinnersjanse i fjor, men på den andre siden i 2021 hadde KEiiNO 52% vinnersjanse og ble slått av TIX med 15% vinnersjanse.

Ja selv siden Ulrikke vant i 2020 har vinner-prosenten falt, dog bare med to prosentpoeng og da var det kun folket som bestemte, når de endelig fikk stemme da.

Jeg blir ikke overrasket om Ulrikke tar seieren og skjer det sender vi av gårde den av de 9 artistene som står på scenen på fredag som er aller mest klar for en internasjonal deltagelse.

Usikkerhetsmomentet for meg er om den internasjonale juryen vil mene at dette er den balladen Norge bør sende eller om de går mer på en låt med litt fart og furt i, jeg lar usikkerheten råde og spår en 3.plass på unge frøken Brandstorp.

Alessandra

Unge frøken Mele har fått oppleve den gledelige tingen at noen fanger opp låten hennes og bruker den på TikTok og andre sosiale medier, låten hennes slår da andre i finalen ned i støvlene når det gjelde antall nedlastninger og andre målbare faktorer man bruker der uten i sosiale-medier-land.

Det er det mye mulig de som skal stemme i de internasjonale juryene har fanget opp og derfor har de nok ett ekstra øye og øre til denne låten.

Akkurat det kan jo slå begge veier, men hvis Allesandra får den ekstra lille bedre kontrollen på fremføringen i forhold til det hun viste oss i første delfinale vil jeg tro at dette kan falle i smak hos våre utenlandske venner også.

Alt i alt har jeg såpass stor tro på denne låten at jeg tipper den på 2.plass og jeg blir heller ikke overrasket om denne vinner heller, hun er tross alt på nåværende tidspunkt nummer 2 hos bookmakerne med 24% vinnersjanse.

Med andre ord mener jeg altså at det er ganske så stor sjanse for at vi så årets vinner allerede 14.januar, time will show.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *