Æ e trønder æ


Med bilde av meg selv og en blid trønderjente som nesten, men bare nesten vant MGP sist trønder-hovedstaden arrangerte MGP-finalen må jeg få ut noen tanker sånn dagen før dagen.

To ganger på 80-tallet ble MGP-finalen arrangert i Stavanger og rent teknisk må man kunne si at de to foregående finalene før årets finale som ble arrangert på H3-arena ble arrangert i Bærum og ikke Oslo, rett skal være rett.

For alle som liker at ting skal være i ordning og reda er det sikkert helt ypperlig at Trondheim nå for andre gang er vertskap for årets beste norske musikk-fest, da går liksom matematikken opp.

Hvis det er ett fylke her i landet som fortjener fest-stempelet mest er det i manges mening Trøndelag og det er derfor med stor fryd jeg og mange andre fans en skap-trøndere denne helgen.

Jeg har vært i samtlige norske finaler avholdt i Oslo Spektrum som sies å være Oslo sin storstue, men jeg kan vel knapt huske at den har vært utsolgt noen gang, mye tyder på at Oslo-folk og andre fra nærliggende provinser ikke helt kjenner sin besøkelsestid når det gjelder MGP-show.

Det gjør derimot 8.500 tilskuere, hovedsakelig trøndere og de 9 som skal stå på scenen får en magisk støtte i sin fremføring som de vil ha som ett høydepunkt i sin karriere uansett hvilket resultat de får i finalen.

Selv er jeg litt usikker på hvem jeg vil stemme på under lørdagens finale, akkurat nå en dag før ligger Atle Pettersen i min poeng-pott, men det er fremføringen under finalen som endelig avgjør hvem som får min stemme.

Sist vi var i Trondheim gikk jo hele stemmesystemet til helvete og da vi endelig kunne stemme var jeg opptatt med å bli intervjuet av Kveldsnytt, men hadde jeg stemt hadde det vært på denne låten:

https://www.youtube.com/watch?v=EUHoPTQoBOw

Kristin Husøy het hun, vi har vel ikke hørt så mye fra henne siden 2020, men jeg håper jo inderlig at hun fortsatt holder på med musikk og at hun kanskje en gang kommer tilbake til vårt elskelige sirkus.

Uansett hvem som tar seieren hjem i morgen så har vi etter min mening 9 låter som alle har noe å gjøre i Liverpool skulle de finne på å komme seg dit.

Publikumstekke har de jo allerede vist at de har, de har tross alt slått minst 4 andre låter for å komme seg til Trondheim, det store spørsmålet er hvem av de 9 som har mest jurytekke.

De 50 i den internasjonale juryen har allerede som en sikkerhetsforanstaltning fått se hvordan de tedde seg i sin respektive delfinaler, men det er det de gjør på den siste generalprøven før finalen i morgen de skal bedømmes på.

Så dermed har også MGP fått seg sin egen jury-finale og alle artistene må levere full vareleveranse hele to ganger.

Mange ganger på de generalprøvene jeg har vært til stede på har artistene spart seg litt og kanskje bare gitt 90%, det holder ikke i morgen ettermiddag.

Og hvor høy prosentandel de leverer på når de står foran 8.500 publikummere tror jeg knapt er målbart.

Uansett, festen kan starte, jeg er helge-trønder denne helgen og dette blir gøy.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *