Dom over finalen


Da er det siste generalprøve, jeg og ikke minst de 50 internasjonale jurymedlemmene skal bedømme låtene.

Det faktum at jurymedlemmene bedømmer på grunnlag av denne fremføringen gjør at artistene ikke kan spare seg til kvelden, her forventes det 100% innsats.

Åpningsshowet er ett fyrverkeri av kjente ESC-låter og stemningen blir satt fra første stund.

Arian har på seg den lekreste kjolen noensinne en programleder har hatt på seg og Stian ser helt grei ut han også.

Melodi 1 – Jone

Dette er jo en låt med masse futt og fart i seg, men jeg synes vel at fremføringen mangler litt av den energien som er i låten. Det blir til tider ganske så stillestående på scenen. Heldigvis tar den seg opp mot slutten og vokalt leverer Jone varene og alt i alt er dette en perfekt låt å starte showet med.

Melodi 2 – Eline Thorp

Det ligger en mektighet i låten som gjør seg gjeldende fra første stund. Her fremføres det uten så mange fiksfakserier, vi ser en kul pop-jente i rosa som gjør låten sin og det gjør hun med bravur. Eline imponerer meg storslagent og gjør at dette er en konsert jeg gjerne vil gå på. Vokal meget bra levert og denne damen kan bli skummel i kveld.

Melodi 3 – Skrellex

Jeg bare elsker en 100% MGP-slager og her er det masse energi fra første tone og ikke overraskende er det ganske så feilfritt vokalt. Likevel føler jeg at denne fremføringen ikke er like energisk som vi så forrige helg, mulig det spares litte bitte grann, litt dumt når juryene bedømmer denne fremføringen. Show blir det uansett og det glitrer av det som skjer på scenen okkesom.

Melodi 4 – Ulrikke

Man skjønner når en artist har gull i blikket og (g)Ullrikke har definitivt det. Vi har vel neppe sett en artist mer klar får å få det norske flagget på brystet en denne jenta er. Ikke overraskende feier hun alle vokalt av banen og hele fremføringen er så stål-sikker at man blir nesten satt litt ut. Om det ikke blir gull av dette kan man ikke skylde på artisten.

Melodi 5 – Umami Tsunami

Hvis all norsk ungdom er like kule og høflige som gutta i Umami Tsunami er det håp for dem. Det er masse energi på scenen, men jeg føler vel at de får litt overtenning og det derfor går litt i ball for dem til tider. Vokalt er det av og til litt ustødig og det gjør at hele fremføringen halter litt og dette var ikke like imponerende som det vi så i delfinalen faktisk.

Melodi 6 – Atle Pettersen

Dette er så betagende vakkert at det nesten gjør litt vondt. Det som definitivt ikke gjør vondt er å høre Atle synger, han har en meget behagelig stemmer som passer som hånd i hanske til denne låten. Visuelt er dette også noe av det lekreste vi ser på denne scenen denne kvelden. Virker faktisk som om jeg har funnet min favoritt for i kveld.

Melodi 7 – Swing’it

Det er faktisk veldig mye musikk med rytmer i år og det passer jo som hånd i hanske på den festen MGP er. Karene i Swing’it vil garantert få det til å svinge i salen og de leverer vokalt så det holder. Man ser at dette er artister som er vant til å stå på en scene, det de gjør virker ekte og ikke tilgjort. Større sal for låten har gjort at energinivået har økt siden første gang vi så dem, dette blir fest.

Melodi 8 – Elsie Bay

Antagelig kveldens lekreste låt og for en deilig innpakning man har gitt til denne låten. Den nedtonete og litt mørkt dystre gjennomgangstonen kommer godt frem. Den litt skjøre, men samtidig sterke stemmen til Elsie Bay passer veldig godt til låten den også og det er smått genialt med danserne som spiller sin rolle i låten. Mye mulig denne damen setter ny personlig resultat-rekord i MGP i kveld.

Melodi 9 – Allessandra

Er det denne jenta som kåres til kveldens MGP-dronning? Hun har utstyret klart for å si det sånn. Nå er endelig den lille manglende energien jeg savnet i første delfinale på plass. Vokalt er det lite å klage på, men det pustes tung når låten er over så noen leverer helt på grensen. Men, det går ikke over grensen og Allesandra har helt klart meldt seg på kampen om gullet.

Hvem vinner så dette bikkjeslagsmålet, det er jammenta kveldens store spørsmål.

Jeg titter inn i min imaginære spåkule og der ser jeg så vidt Atle Pettersen, men skal jeg være ærlig ser jeg ikke bort at enten Ulrikke eller Allesandra kan snuble inn foran han når jeg får klart bilde i spåkulen min.

Jeg blir heller ikke overrasket hvis Eline eller Elsie leder etter juryene har stemt og på en god dag kan det holde helt inn for dem også.

Åpen kveld i kveld med andre ord og for en kveld det blir, kos dere masse jeg håper akkurat din favoritt vinner.


Ett kommentar til “Dom over finalen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *