Skjerp dere Dagbladet


Mediedekning av MGP er en, tja hva skal jeg kalle det, en mangesidig sport å bedrive.

Helt siden 1960 da Norge entret dette sirkuset har dette vært showet «alle elsker å hate».

I denne sammenheng er åpenbart hat en positiv følelse, for 63 år senere lever dette «hatet» i beste velgående.

Dagbladet er etter hvert blitt kjent for å bjuda på i overskriftene, høyst sannsynlig for å få mange klikk, men denne helgen føler jeg vel det har bikket over en aldri så liten smule.

Selve sendingen dekkes med denne overskriften:

Joda, jeg så at det var en liten sloss-kamp eller rettere sagt ble det vel litt amper stemning mellom noen, sikkert veldig ubehagelig for de som stod midt oppe i det, men det løste seg fort og hvis man ikke så det ante man ikke at det hadde skjedd.

At Trondheim har det beste MGP-publikummet i Norge overså man glatt og det var ikke amper stemning i salen, stemningen var elektrisk god.

Etter at Allesandra hadde vunnet kom de med denne overskriften:

Av og til går det litt fort i svingene og da Eurovision sin offentlige side skulle annonsere hvem som vant i Norge skrev de følgende:

De gjorde denne tabben riktignok med bilde av Allesandra og feilen ble fort rettet fort, men åpenbart ikke tidsnok til at Dagbladet kunne få gjort en sak av det.

Tidspresset hos media er alltid stort for å få ut en sak og da skjer det av og til slike tabber, kjekt da at noen synes dette er det viktigste å rapportere fra seiers-øyeblikket til en flott artist som faktisk feide de andre av banen resultat-messig.

Men, Dagbladet var ikke ferdig med gørra, de slo til med denne også:

Vi vet jo alle at alle slags kommentarer kommer og selv om de fleste er fornøyd er det noen som bare må fortelle «sannheten» om hvor dårlig tingenes tilstand er.

Her har man altså funnet hele 3 stykker som ikke helt var med på det faktum at det i år var innført internasjonal jury og det er åpenbart nok til at det kan kalles et allment raseri, jury-raseri intet mindre.

Jeg er ikke rasende på Dagbladet grunnet disse oppslagene, bare oppgitt at journalistikken de gir oss er på et så lavt nivå, seriøsitet er åpenbart ikke et kriterium der i gården.


Ett kommentar til “Skjerp dere Dagbladet”

  1. Very interesting, here too the papers always look for the slightest scandal and then makes it huge and that always increase sales.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *