Delfinale 1 – Sverige


Siden det skjer så mye i ESC-verdenen samtidig velger jeg å si min mening om årets svenske låter sånn når jeg føler på det, men senest uken etter de har vært sendt da, man må jo ha en vis progresjon i dette.

Melodi 1 – Tone Sekelius

En artist vi ble kjent med i fjor og damen har hoppet fra slager-toget til latino-toget og jeg er vel ikke så sikker på om det var like lurt. Joda det svinger og det synges sånn passe helt greit uten at jeg blir imponert, det mangler liksom den swungen jeg mener en slik låt skal ha. Det blir for pent og pyntelig og blir dermed ikke helt ekte latino spør dere meg

Melodi 2 – Loulou Lamotte

Litt følelsesladd småtempo-låt vil jeg kanskje kalle dette. Mulig hun vil kjempe, jeg kjemper mot det faktum at jeg ikke synes at det synges spesielt bra her. Litt overraskende siden jeg trodde den saken burde være i boks for denne artisten. Låten vokser litt, men det skjer nok for lite til at låten kjemper seg til altfor mange terningkast.

Melodi 3 – Rejhan

Jeg vet for lite om svensk musikk-industri for å vite om hvor kjent artister som er ukjent for meg er i Sverige. Naturligvis kan jeg like en nedtonet låt som denne karen synger, men når den snubler farlig nært kjedelig har man vel overdrevet nedtoningen en smule vil jeg si. Vokalt kan det høres vaklende ut, men det passer litt til intensiteten i låten så det trekker ikke så mye ned.

Melodi 4 – Elov & Beny

Party-musikk er åpenbart en greie i Sverige også og disse karene er vist nok store der over andre siden av grensen. For min del må de bare holde seg på sin side av grensen, dette er da noe jeg føler jeg har gjort før og den festen de har på scenen ser bare sånn passe morsom ut. Grei vokal kan jeg jo la trekke litt opp, men alt i alt tamme greier.

Melodi 5 – Victor Crone

Denne karen ønsker antagelig å representer sitt eget hjemland en gang i ESC og denne låten er hans forsøk på det i år. Det gjør han da med den typen låt jeg liker alle minst, litt små-intens, men likevel i bunn og grunn ganske så kjedelig låt. Den går liksom ingen veier og det er ingenting i låten som klarer å få meg med på den. Grei og bra vokal trekker opp og lysshowet var jo litt pent da.

Melodi 6 – Rydberg & Roos

Ukrutt forgår ikke lett sies det og disse to godt voksne damene seiler ganske så greit inn i denne kategorien. Ukrutt kan faktisk være flott det og i denne varianten blir jeg faktisk i godt humør. Dette er artister til fingerspissene og kvaliteten på den vokale jobben er upåklagelig. Sånne låter er en humør-pille i all den moderne popen, sjanseløs på seiere naturligvis, men en seier at slike låter en med likevel.

Melodi 7 – Jon Henrik Fjällgren & Arc North

Her kom det altså ett tonn med KEiiNO-vibber seilende over den musikalske vidden. Joda, det svinger sånn passe bra av dette, men for meg blir dette veldig så sjelløst. Klarer ikke helt å skjønne hva de helt vil med denne låten, de har bare mikser samisk joik med noen moderne rytmer og håpt på det beste. Vokalt er det til tider passe ustødig, her er der forbedringspotensiale spør dere meg.

Som dere skjønner slo ikke denne delfinalen akkurat føttene under meg og jeg blir vel passe forundret om årets svenske bidrag kommer fra denne delfinalen.

Siste låt ut ble første låt annonsert til finalen, deretter var det Tone Sekelius som fikk seg billett til finalen.

Elov & Benny og Victor Crone har fortsatt ett håp om finale og det er jo hyggelig for dem.

Alt i alt, vi satser på at forbedringspotensialet får utløp de neste ukene, for jeg er ikke i tvil om at Sverige vil sende en knall låt når de endelig får bestemt seg.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *