For et prisverdig show


Vi har vel etter hvert blitt vant til masse led-skjermer og pyro, men det glimret bokstavelig talt med sitt fravær i årets sesong med MGP.

MGP tok en tur innom lavpris-segmentet, det kunne man på forhånd frykte skulle ende med en dårlig bismak, men nei, her fikk vi servert skikkelige saker.

Det blir faktisk mye godt TV av flotte lysshow, bra regi på de 9 forskjellige opptredenene vist på scenen og artister som fikk til å glimre og skape fyrverkeri på scenen.

Mye mulig den ekstra ballasten artistene måtte bære grunnet en ikke altfor teknisk avansert scene tente dem ekstra og gjordet dette til det showet det ble.

Det er vel i grunn bare en ting jeg nå reagerer på med litt sur munn og det er postkortene til noen av artistene, her blir det litt for mye Melodi Grand Surmuling og Medlidenhets-søking.

Greit at de i delfinalen kan forklarer litt av opprinnelse til låten, men til finalen burde man kanskje lagd helt nye postkort der artisten gledet seg over finaleplassen og den opplevelsen de hadde foran seg på scenen.

Dette er uansett småplukk, jeg regner jo sterkt med at de enkelte artistene får ha noen ord med i laget på hvordan de skal fremstilles.

Men, over til mer positivitet, programlederne Arian og Staysman var som skapt til oppgaven, akkurat passe løssluppen og oppstemt, men alltid med en fot på den pedalen som styrte seriøsiteten opp i det hele.

De ser vi rett og slett gjerne igjen og NRK vil jo være direkte dumme hvis de ikke allerede står på MGP-2024-lista.

Hver enkelt låt skal jeg kommentere i egne saker videre utover denne måneden så det kommer vi tilbake til.

Pauseinnslagene med tilbakeblikk er alltid velkommen i mine øyne, morsomt å se den utviklingen dette programmet har hatt, ikke minst hva slags holdning NRK selv har hatt til denne konkurransen opp gjennom tidene.

Gledelig var det naturligvis at avstemmingen ble gjort ved hjelp av både folket og en internasjonal jury, slik sett har jeg mye større forhåpninger til Allesandra nå enn om hun bare hadde blitt sendt til Liverpool ved hjelp av folket.

På forhånd hadde jeg spådd en jevn avstemming, men når showet nærmet seg sa jeg faktisk til noen at kanskje det med jevn avstemming bare er ønsketenkning, kanskje det er en så sveiper de andre av banen.

Det kan man jo si at unge frøken Mele gjorde og gjeninnføringen av utenlandske jury vil jeg påstå gikk ganske så smertefritt og det skyldes nok også at samme låt var favoritt hos begge jury-gruppene.

Hadde det vært mer splitt mellom disse og juryens favoritt så vidt hadde slått folkets favoritt hadde det nok blitt litt bråk og bråk er jo alltid kjekt å unngå.

Alt i alt er NRK på et meget godt spor for neste års MGP-finale og jeg ser mer enn gjerne at finalen da også finner sted i Trondheim, beklager Oslo, men som MGP-hovedstad i Norge duger dere dårlig vil jeg påstå.

I Oslo klarer man ikke en gang å selge ut delfinaler med 250 personer, det blir får dårlig så trønder-hovedstaden er det som foretrekkes nå.

Men, først skal kongenes dronning erobre det store utland først, de første toktene har som kjent gått veldig bra.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *