Delfinale 2 – Sverige


Må vel nesten ha en mening om låtene i den andre delfinalen hos våre svenske venner, var ikke overvettes fornøyd med første runde, blir jeg mer imponert etter denne?

Melodi 1 – Wiktoria

Pop-babe med lange lyse krøller som faktisk kan synge høres jo ikke ut som en dårlig kombinasjon. Og det er det vel heller ikke og låten verken irritere eller begeistrer og der ligger kanskje problemet. Det føles ganske uoriginalt og når artisten i tillegg fremstår en slags usjarmerende opp i all sin ynde blir dette ganske forglemmelig dessverre.

Melodi 2 – Eden

Noe så sjeldent som en veldig nedtonet låt er det vi blir servert og det kan av og til være en fin ting i dette sirkuset. Låten har så absolutt potensiale, men jeg føler det skusles bort så det holder. Vokal er det til tider anstrengende og jeg forstyrres veldig av at vokalisten fortvilet forsøker å få øyekontakt med gitaristen uten å lykkes.

Melodi 3 – Uje Brandelius

Av og til dukker det bare opp en låt som er en gigantisk perle av en låt, du vet den er totalt sjanseløs i konkurransen, men på din interne rangering et dette muligens vinneren. Denne koselige saken av en låt om å starte et forhold traff meg midt i hjertet og jeg bare elsket de tre minuttene rundt kjøkkenbordet med denne artisten som hadde en litt rusten vokal som passet låten perfekt.

Melodi 4 – Panetoz

Denne gruppen er ett fargerikt musikalsk fellesskap som fremfører et fyrverkeri av en låten både i farger og rytmer. Sommerstemningen suser rett inn i midt musikalske hjerte når jeg hører dette og det trenger man sånn cirka midt i februar gjør vi ikke. Stødig vokal og 5 karer med tonnevis av sjarme i TV-ruten skader sjelden, en humør-pille med andre ord.

Melodi 5 – Tennessee Tears

Mange stilarter denne kvelden og køntri-pop kan av og til være helt greit det. Dog, den låten vi serveres klarer bare rett og slett ikke å fange meg. God vokal og passe sjarme hos artistene trekker litt opp, men en låt jeg finner ganske så kjedelig og intetsigende trekker ganske så kraftig ned. Du vet noe er feil når bakgrunnsbildene ansees finere enn låten.

Melodi 6 – Maria Sur

Denne låten splitter meg veldig. På den ene siden, praktfull vokal og masse styrke og innlevelse i fremføringen. På den andre siden, egentlig en drit kjedelig låt der det skjer lite og det som skjer er så forutsigbart at man nesten gremmes. Mulig jeg må få låten litt mer under huden før jeg er med på denne ferden, akkurat nå kan jeg spare meg.

Melodi 7 – Theoz

Av og til kan faktisk et boyband bare bestå av en person, man bare pøser på med dansere for å få samme effekt. Denne karen klarer faktisk både å synge og danse såpass brukbart samtidig at jeg ikke finner noe å trekke på det området. Sleng inn masse sjarme og jeg trenger ikke mer for å bli solgt nok til at jeg blir såpass raus mot en type musikk jeg sjelden setter så stor pris på.

Skal vi si at ukens delfinale var en liten opptur fra forrige helg, men jeg venter fortsatt på en låt som det over høyt ESC-nivå over.

Maria Sur og Panetoz får vi se igjen i finalen, mens Tennessee Tears og Theoz får en sjanse til.

Og neste helg får våre svenske venner storfint norsk besøk i sin delfinale.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *