Hvorfor kom Jone på 5.plass?


MGP 2023 ble på mange måter en festaften og faktisk er det vel ganske lenge siden såpass mange av låtene som deltok fungerer på et dansegulv.

Da var det vel bare rett og rimelig at Jone fikk starte musikk-festen og det gjorde han til gangs, han fikk ganske så bra kok i salen der stort sett feststemte trønder skapte en meget god stemning.

Denne karen kom på 6.plass hos juryen og det med hele 30 poeng, faktisk litt mer enn jeg hadde forventet der gitt.

Jeg ble også overrasket at låten «Ekko Inni Meg» kun klarte 4.plass hos folket og jeg hadde vel aldri sett for meg at låten fra Swing’it skulle slå denne låten.

Men, det gjorde den altså, og med passe god score fra begge jury-gruppene ble det en total plassering akkurat midt på treet som er 5.plass jo er når det er 9 låter med.

Det krever sin artist å åpne ett show og jeg synes vel at Jone kommer fra denne oppgaven med nesten bestått.

Han var jo så uheldig å brekke ett ribben og er derfor litt for stillestående på scenen, noe som dog er forståelig ting tatt i betraktning.

Stort sett er det som skjer vokalt helt greit, noen få feilskjær her og der, men for meg trekker dette ikke ned.

At det ikke ble bedre resultat skyldes nok i hovedsak at denne typen musikk ikke klarer å samle sammen flere tilhengere og muligens til tross for sin folkelighet ikke helt rekker opp mot typen låten som man kanskje føler er mer MGP enn denne er.

Men, takk for en flott fest, det skal Jone ha.

Foto: Mandy Pettersen


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *