Får danskene dreisen?


Våre venner på andre siden av Skagerak har gjort sitt valgt, de har som kjent de to siste årene gått glipp av finalen internasjonalt og har vel dermed noe å hevne skulle man tro.

Hevn er som kjent ikke en helt god ting og skal man tro rapportene gikk ikke finalen helt knirkefritt fra seg, stemme-trøbbel og jury og folket som ikke er enig i hvilken låt som er best er god gjødsel for mye surmuling i ettertid.

Det surmulingen skal de få gjøre i fred, jeg bedømmer låtene og finner ut om jeg er enig i det valget de tok.

Melodi 1 – Frederik Leopold

En ganske så kjekk kar som åpner ballet med en ganske så svingende låt, det er jo en perfekt start på festen skulle man tro. Men, hvor feil kan man ta, vokalt var det langt unna kjekt og sjarmemessig svingte det ikke før helt mot slutten av låten og da var jeg vel i grunnen gått lei av hele låten. Synd, da låten i seg selv har potensiale.

Melodi 2 – EYJAA

Det er en intensitet i denne låten jeg kan like ganske så godt og jeg finner lite å trekke på det vokale, men når det er sagt har jeg ikke spesielt mye mer positivt å si om denne låten. Det skjer så enormt lite i låte at jeg etter hvert finner den ganske så kjedelig og npr heller ikke vokalistene ser ut til å våkne til liv av sin egne låt, da sliter vi.

Melodi 3 – Micky Skeel

Begynner å lure på om de som velger ut låtene til dansk MGP har søvnproblemer. For her serveres vi nok en ganske så kjedelig sak av en pop-låt som rett og slett ikke går noen steder og antagelig passer best som sovemedisin. Jeg gir pluss-poeng for bra vokal og en artist som sjarmerer meg såpass at han ikke havner helt i bunnen hos meg.

Melodi 4 – Maia Maia

Her fyrer vi litt opp med noe med rytme og ett hint av rocketoner, dog uten at jeg ser den helt store grunnen til å ta av. Vokalt forvirrende artist, hun har en ganske sterk, men veldig flat vokal så det lyder ikke veldig imponerende selv om det kanskje er det. Uansett, det hjelper lite når også denne låten er såpass intetsigende og ikke fenger meg.

Melodi 5 – Nicklas Sonne

Takk og pris endelig kom det noe rock og mine musikalske smaksløker fikk endelig smake på noe godt på dette danske smørrebrød-bordet. Låten er vel muligens ikke den meste spennende og nyskapende jeg har hørt, men bare det å høre noen som virkelig kan levere varene var skikkelig deilig og hva er egentlig bedre enn pyro og lang-hårete rockere?

Melodi 6 – Mariyah LeBerg

Vi har sett mange klesskifter i vår kjære konkurranse, men totalt avkledd var faktisk en ny variant. Litt sært var det, men alt i alt fant jeg dette ganske så underholdende. Låten i seg selv var passe intensiv og vokalisten leverte varene og da gjorde hun jobben og gjorde en ikke altfor spennende låt mye mer severdig og ganske så likandes.

Melodi 7 – Søren Torpegaard Lund

Måtte nesten sjekke årstallet på kalenderen ett lite øyeblikk i denne nytelsen av en jazzete saken av en låt. Kunne muligens vært en låt fra 1963 og det viser jo at gode melodier er tidløse og kan glede oss musikalsk uansett. Dette var en fryd å høre på og artisten leverer vokal helt i tråd med hvordan en slik låt skal fremføres. Jeg ble helt henført jeg nå.

Melodi 8 – Reiley

Den siste skal bli først heter det og dette ble altså den låten som vant. Ikke helt uventet kanskje da dette er en moderne liten greie av en gladsak av en poplåt som er akkurat passe fengende. Vokalisten synger helt greit uten å imponere, men en god dose sjarme trekker opp. Føler vel at låten i seg selv ikke er veldig original, men akkurat det gjelder mange låter da.

Som ventet endte min favoritt-låt i ingenmannsland resultatmessig, min nest-favoritt var folkets favoritt , men ikke godt nok likt av juryen til å vinne.

Vel, vel, la oss håpe på finaleplass for Danmark i år, på nåværende tidspunkt ser det vel bra ut for det.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *