Hvorfor kom Allesandra på 1.plass?


For å være ærlig trodde jeg at avstemmingen skulle bli mye mer spennende enn den ble, jeg så liksom ikke at en låt skulle stå så ut.

Nå ledet dog Allesandra bare med 10 poeng over Atle etter at de internasjonale juryene hadde sagt sitt og konkurransen var faktisk ganske så åpen på det tidspunktet.

Men, til mitt forsvar skal det sies at jeg på lørdags ettermiddag sa til noen at kanskje vi har så lyst på en spennende avstemming at vi overser det faktum at samme låt tar kaka i begge jury-gruppene og dermed er det soleklare valget.

Når nå engang til min store glede den internasjonale juryen kom tilbake så var det vel kjekt at den var enig med det norske folket om hvilken låt som burde sendes til Liverpool.

Man slipper mye surmuling i ettertid når det ikke et tilfelle, nå stiller vi så sterkt som vi kan stille når låten «Queen Of Kings» ble valgt.

Det er vel liten tvil om at Allesandra er halvt italiensk og for meg er det den tingen som gjør meg håpefull at hun kan bite godt fra seg i ESC også.

Hun oser av ungdommelig selvsikkerhet uten at den blir overdøvende og hun har den rette innstillingen til å klare brasene når hun i mai drar for å forsvare de norske fargene.

Hele fremføringen oser av masse styrke og energi, den følte jeg manglet litt når hun sang i sin delfinale, men heldigvis var den på plass i stort monn da det ble finalen.

Joda, denne låten er ikke plagsomt nyskapende i verken MGP eller ESC, men ting som har fungert før kan fungere på nytt, men det fordrer en veldig bra fremføring av den artisten som går på den stien.

Jeg har lite å utsette på vokalen til Allesandra og regner med at både den, kostymer og hele fremføringen får en real ansiktsløftning når vi ser henne igjen på scenen i Liverpool.

Fansen rundt omkring i ESC-land er stort sett fornøyde med det norske valget og siden Norge skal synge i første halvdel av første semifinale ville der ikke forundre meg om unge frøken Mele må åpne hele ESC-ballet i år.

Og det har hun baller til så akkurat den jobben skal hun bare se på som er ære hvis den skulle komme på bordet hennes.

På nåværende tidspunkt uten å ha hørt veldig mange av hennes konkurrenter tror jeg at vi kan klatre noen hakk opp plasseringsmessig i forhold til i fjor.

Det blir uansett gøy å følge Allesandra videre på denne ferden.

Foto: Mandy Pettersen


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *