Delfinale 4 – Sverige


Så skal de siste syv låtene i Sverige avsløres og endelig kommer den artisten som man har sett mest frem til, 11 år etter ESC-seieren mener mange at Loreen har skumle planer på gang.

For første gang får jeg se showet live og får oppleve noen programledere som jeg har forstått ikke akkurat har blitt skrytt opp i skyene, vel da skal ha for forsøket, programledelse er faktisk et fag ikke alle nødvendigvis behersker like bra.

Men, heldigvis det er låtene jeg skal gi terningkast og disse kommer her.

Melodi 1 – Kiana

Kul åpning på låten, ikke så kult vokalt, det startet virkelig ikke bra. Akkurat det er synd, for denne låten har potensiale, som skusles passe bra bort. Ting bedrer seg litt utover i låten, men skaden er allerede skjedd og man finner jo etter hvert ut at låten i grunn er ganske forutsigbar og forglemmelig.

Melodi 2 – Signe & Hjördis

Vi svinger over til det folke-musikalske hjørnet og der kan det være fint å være til tider. Også her er det ikke helt vokalt trygt å befinne seg og låten i seg selv synes jeg vel også her er ganske så forutsigbar og mer eller mindre forglermmelig. Var det virkelig de beste låtene de valgte ut eller har noen komponister friplasser?

Melodi 3 – Smash Into Pieces

Endelig blir det skikkelig liv i salen og jeg finner virkelig ut hvor høyt jeg savner rock i denne konkurransen. Heftig rå stemme og heftig kul dundrende musikk fra noen du skjønner faktisk har masse scene-erfaring. Ting blir sjelden bedre enn dette og man skjønner også hvor teknisk fattigslig MGP var i år.

Melodi 4 – Mariette

Her har man valgt grå-blek som gjennomgangstone i fargene og jeg vil vel nesten si at låten også er ganske så grå-blek den også. Damen prøver så godt hun kan og synger helt greit, men låten klarer aldri å snike seg ut av den blek-grå skyggen den startet i, dog så bra vokalt og med melankolske undertoner at det ikke blir helt krise likevel.

Melodi 5 – Emil Henrohn

Skader aldri med litt homse-disco, det kan være både morsomt og fengende. Låten skjemmes av litt vel anstrengende vokal til tider, men ellers er vel dette sånn passe til å leve med. Låten er veldig fengende og jeg blir i godt humør av den. Jeg overser glatt at ordet «mera» konsekvent har trykk på feil bokstav, men hva gjør man ikke for å tilpasse teksten.

Melodi 6 – Axel Schylström

Kveldens mest nedtonete sang og her synges det med så mye inderlighet og innlevelse at jeg faller for dette. Som vanlig er jeg svak for melankolske undertoner og det skader heller ikke at det er lite å utsette på det vokale her. Dog, skjer det litt for lite i låten til at jeg føler at den holder helt til målstreken og den blir litt for skrikete mot slutten også da.

Melodi 7 – Loreen

Noe skjedde så Loreen måtte opptre på nytt. Dermed fikk vi se ett og ett halvt mesterverk av en låt. Alt er så gjennomført ut til ytterste fingerspiss at man føler det ut i sine egne nesten. Praktfull vokal og en innlevelse de fleste artister bare kan drømme om. Det er mye mulig vi så årets vinner av Eurovision i kveld og våre svenske venner vil trolig trone på toppen av betting-listene helt til 13.mai.

Jeg må si meg enig i kritikken mot programlederne, de norsk holder jo verdensklasse i forhold til disse.

Første låt som går til finalen er særdeles lite overraskende Loreen, alt annet hadde vel vært tidenes mega-største skrell i denne konkurransen.

Det spares ikke på pauseinnslagene., det skal de ha og evig unge Carola får vist frem sin stemmeprakt og evigvarende mello-ikoniske-låter, dette kan de, NRK se og lær.

Føler vel at hvem den andre låten som går til finalen har en litt mer åpen konkurranse, det ender til slutt med å bli Smash Into Pieces, hva skjer, mine to favoritter gikk til finalen, for en bra kveld dette ble da.

Sist, men ikke minst må det nevnes at de 2 siste som får en ny sjanse for finaleplass neste helg ble Kiana og Mariette, den kvelden vil nok føles litt bortkastet all den tid de aller fleste vel er 99,99999% sikre på hvem som vinner om 2 uker.


Ett kommentar til “Delfinale 4 – Sverige”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *