Pengegaloppen


I dag slippes billettene til årets evenement for oss ESC-fans og for mange fans er det jo en stor drøm å få oppleve dette showet live og få være til stede der det skjer.

Det viser seg at man antagelig først må drømme om å bli millionær før man kan begynne å drømme om å få se ESC live.

For i år slår prisene alle rekorder, vi var ganske så rasende da prisen for å se begge semifinale og finalen live tilbake i 2019 kostet rundt 8000 kroner.

Kun fire år senere koster samme morroa hele 12.000 kroner og vi burde vel være frådende rasende skulle jeg tro.

Ja du leser riktig, til den nette sum av £960 kan du få oppleve Alessandra på scenen i første semifinale og forhåpentligvis får man se henne i finalen og mellom de to arrangementene er det jo semifinale nummer to.

De britiske arrangørene har riktignok lagt til side en god pott billetter til ukrainere til en billig pris og det skal de ha honnør for.

Men, at andre fans skal betale dyrt for denne gavmildheten er jo helt vilt og de har heller ikke gitt noe rabatt til de som kjøper billett-pakken til alle tre showene.

Selv i høykostlandet Norge har noen som fikk muligheten til å kjøpe en billett-pakke til alle tre live-showene med gråten i halsen måtte takke nei til den, det ble rett og slett for dyrt.

For å se jury-showene som foregår dagen før live-showene må man ut med utrolige kr.8.800, så ganske så dyrt for å se noe bare de deltagende lands juryer for se på TV.

At prisene for overnatting i Liverpool også er hinsides all fornuft gjør jo heller ikke at lysten til å dra blir større.

Heldigvis for fans som drar til Liverpool finnes det alternativer som er mye hyggeligere for fansen.

Showene blir vist på storskjerm på EuroFanClub og der kan man komme inn og se for den hyggelige prisen £5,-.

Så det blir nok gøy være fan av MGP og ESC i år også selv om selve rosinen i pølsa er økonomisk uoppnåelig for mange.

Og for de som synes Norge er et dyrt land, tilbake i 2010 kostet samme billett-pakke den nette sum av kroner 1.600 og det var bare 200 kroner mer enn den dyreste billetten til finalen kostet.

La oss håpe at hvis Sverige vinner i år får vi mer edruelige priser neste år.


2 kommentarer til “Pengegaloppen”

    • Det er jo noe av det som gjør at man kan sette slike hinsides priser. Folk kjøper billetter alikevel. Og så lenge billettene blir revet bort med slike priser, vil pengegaloppen fortsette å klinge i bakgrunnen. Her er det fortsatt selgers marked.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *