Alt kler den smukke – 1958


Når man lager en slik serie må man ta for seg hele ESC-historie og i dag går jeg tilbake helt til 1958 da våre svenske venner debuterte i vår elskede konkurranse og det gjorde de med en av sine fremste artister Alice Babs.

Hun sang låten «Lilla Stjärna» og akkurat som Norge debuterte Sverige med en 4.plass på sitt første forsøk.

På den tiden var det flotte galla-kjoler som var tingen på TV, men Hildur Alice Nilsson tok et kanskje uventet valg på kostyme-området.

Hun valgte en nasjonaldrakt og den er fra området Leksand i Dalarna.

Drakten ser slik ut i farger:

I sort-hvitt-TV sin tid var det egentlig ganske så fy å stille opp med noe som har masse mønster på seg, det ble antatt å bli ganske rotete på skjermen og det vedkommende hadde på seg kom ikke helt til sin rett.

Akkurat dette viste nemlig Nora Brockstedt da hun to år senere stilte opp i en modifisert same-drakt som «manglet» alt av farger og var for det meste kun beige i fargen.

Tilbake til Alice Babs, hun var ikke enig i hvilken tekst det skulle brukes på melodien hun fremførte og av den grunn spilte hun aldri inn denne låten.

For egentlig het låten «Samma Stjärnor Lysa För Oss Två» der teksten var skrevet av komponisten Åke Gerhard, men med ny tekst skrevet av Gunnar Wersén forbød like godt komponisten en hver form utgivelse av låten sin.

Men, heldigvis finnes det opptak fra 1958, så her er den:

https://www.youtube.com/watch?v=n8BIcogYHiQ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *