Alt kler den smukke – 1987


Egentlig er det mot all sunn fornuft at jeg i en serie om ESC-kostymer tar med to menn i det som ser ut som en enkelt sort dress, jeg er jo kjent for å like fargerike klær, men akkurat disse dressene har noe ikonisk over seg.

Allerede i 1980 kom den smått ikoniske filmen Blues Brothers og det var fra denne filmen den israelske duoen Datner & Kushnir uten tvil hentet inspirasjon til det de hadde på seg.

På samme måte som i filmen fremstod duoen som passe avslappet til den jobben de skulle gjøre på scenen når de sang låten «Shir Habatlahim».

Akkurat tittelen gikk noen de fleste nordmenn hus forbi, men i løpet av sommeren var det nok mange som nynnet på strofen «Hoppa-Hoppa-Hulle-Hulle» og kanskje ikke viste helt hvor de hadde den fra.

Lazy Bums som denne duoen også kalte seg skapte faktisk ganske så mye oppstyr i hjemlandet.

Så «ille» var det at landets kulturminister truet med å trekke seg hvis ikke israelsk TV sendte et annet bidrag enn dette satiriske tullet.

Som politikere flest glemte han likevel å følge opp løftet sitt når den internasjonale finalen i Brüssel fant sted og hele Europa dermed fikk oppleve våre venner i mørk dress.

Og i ettertid har nok mange som har fremført en ESC-låt valgt akkurat denne, da den ikke krever for ekstragavante kostymer og har en forholdsvis lett koreografi og en låt med høy allsang-faktor, se og nyt:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *