Vil utlandet stemme på Alessandra?


Rett etter den norske finalen i februar var det som dere ser god stemning og på samme dag som øvingene starter i Liverpool er det på sin plass å avslutte serien med alle års deltager-låt med vår egen og som de fleste av dere vet blir Alessandra en første som får øve på scenen av årets artister.

Slik ståa er nå skal det et jordskjelv av episke dimensjoner til for at hun ikke skal få fremføre låten sin om nesten 2 uker, lørdag den 13.mai.

Hva tror jeg så om Norges sjanser i år, er vi «som vanlig» litt vel optimistiske, eller skal endelig optimismen vår slå til?

Det finnes kanskje ikke så veldig mange som tror at Alessandra kan vinne, på skrivende tidspunkt ligger vi på 6.plass med kun 4% vinnersjanse, så vi bør la det gå en uke og se da om oddsen har Norge på samme nivå, da vil vi ha fått sett glimt av øvelsene og vet litt mer om hvilke låter som sitter på scenen og hvem som sliter litt på den samme scenen.

Etter min mening er det ikke helt utenkelig at vi kan vinne, føler at vi muligens har akkurat den låten som er minste felles multiplum blant årets låter, på de alle fleste områder av en ESC-opptreden klarer vi å finne et bidrag som er bedre enn det norske, men når vi slår alle elementer i en slik opptreden kan det faktisk være Norge som står best ut til slutt.

Sveriges låt vil bli sammenlignet med Loreen’s tidligere vinnerlåt «Euphoria» og kanskje falle litt sammen i sammenligning og Finland låt hvor enn tøff den er, blir muligens litt for mye av det gode for litt for mange.

Ukraina føler jeg ikke har en sterk nok låt til å ta det helt inn i motsetning til låten de vant med i fjor og Frankrike kan finne på å slite med å få frem et sceneshow som underbygger låten godt nok og Spania er kanskje for spansk?

Slår dette til kan faktisk Norge ha en sjanse for å vinne og vi skal ikke glemme at Alessandra vant den internasjonale juryen i finalen i Norge, men nå møter hun mye sterke motstand i den internasjonale finalen, så jury-støtten kan også forsvinne helt eller delvis.

Jeg håper uansett at alle som skal stemme vil la se blende av en artist som har en selvsikkerhet og kraft som hun virkelig får til å skinne på scenen, slike egenskaper vil man alltid komme langt med.

Skal jeg komme med argumenter for at Norge ikke vinner så er jeg som sagt usikker på hvordan låten gjør det hos juryene, vår låt er blant de mest erke-typiske ESC-låtene i år og det kan slå alle veier.

Jeg er også spent på om vårt bidrag vil stå ut tilstrekkelig visuelt i kamp med de andre låtene, det er vel på det området jeg mener vårt bidrag har størst forbedrings-potensiale i forhold til det vi så i den norske finalen.

Velger å være optimistisk på dette området og senere i dag får vi forhåpentligvis såpass mange glimt av scene-opptredenen til Alessandra at nervene kan roes ned på akkurat det området.

Ellers så håper jeg at den nybakte popstjernen fokuserer på arbeidsoppgavene sine og også er bevist på å få nok hvile og oppladning til de dagene det virkelig gjelder, ESC-deltagelse er ikke noe for pyser, men hvis det er noen jeg ikke tror er en pyse så er det faktisk Alessandra.

Og uansett resultat vil Alessandra gjøre oss fans og nordmenn stolte så vi har to gøye uker foran oss og jeg må snart begynne å pakke kofferten for avreise tidlig neste uke og jeg håper på like godt stemning etter ESC-finalen som det var etter MGP-finalen.

Video: EBU


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *