You go boy!


Da er det faktisk på tide å vende nesen mot Liverpool og det som vil være mitt 29 tilstedeværelse på Eurovision Song Contest, kofferten er pakken og selv om ESC-elgen min fra Sverige gjerne ville bli med, fikk han bli hjemme.

Det er ikke så mange i verden som har flere internasjonale finaler i beltet en meg, så det er jo kjekt at man er i verdenstoppen i en ting.

I verdenstoppen over populære TV-program er utvilsomt vårt elskede show og nytt av året er faktisk at resten av verden får gi stemmer og ha like mange stemmer å gi i finalen som de enkelte deltagerland har fra sitt TV-tittende publikum.

I en gitt situasjon der det skille veldig få poeng mellom første- og andreplassen kan deres stemmer faktisk være avgjørende, men siden dagens poengsystem ble innført i 1975 har det bare vært 9 ganger der seieren har vært med med mindre en 12 poengs margin, så da spørs det vel om det finner sted i år.

Hva gjør jeg i Liverpool så tidlig all den tid ingenting åpner for pressen før 8 mai spør dere muligens, vel OGAE arrangerer Meet & Greet med de artistene som ønsker det og det starter allerede 3.mai så da må jeg jo være tilstede der.

Jeg håper jo også å få vært litt turist i Liverpool før jeg flytter inn på pressesenteret fra 8.mai, har vært så heldig å få presse-akkreditering i år heldigvis.

På nåværende tidspunkt er det vanskelig å ha en klar formening om hvem som går av med seieren, bookmakerne har fortsatt ganske så stor tro på Loreen og det vil ikke forundre meg det grann om våre naboer i øst tar steget opp på hvem-har-flest-seire-pallen og får stå der sammen med Irland noen år.

De har nemlig den rette innstillingen og komponister og artister som vil gjøre det bra internasjonalt og da går det som oftest den veien til slutt.

En annen med rett innstilling er vår egen Alessandra, hun vil gjøre det bra, det er jeg sikker på og det er enda ikke utenkelig at hun faktisk kan ta hjem en seier.

Heldigvis er det flere enn disse to damene med rett innstilling og sett med nordiske øyne er det jo bra at Finland har en stor sjanse for å ta med hjem pokalen de også.

For en som liker varmt vær er det kjekt at også Frankrike og Spania kan være med å kjempe om noe stort, værmeldingen i Liverpool fremover oser nemlig ikke akkurat deilig sommer, her er det mye skyer og mye regn jeg kan forvente på det området.

For en som har sine tre siste ESC-opplevelser fra varmere strøk er det ikke helt det man ser mest frem til, men som vi sier her i landet, det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.

Så kofferten er pakket med varme og vanntette klær, slik at vi er klar for alt også værmessig.

En stor opplevelse blir det uansett, jeg gleder meg.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *