Minner om mangt – 1993


Egentlig bare innom en snart-tur for å ønske alle mine lesere en fortsatt fin julefeiring, det er bare en drøy uke til den norske MGP-sesongen 2024 og hvem vet kanskje dukker det opp en favoritt-artist på listen over hvem som skal være med i vår elskede norske Melodi Grand Prix, så kanskje spare litt glitter til den første fredagen i januar 2024?

En ting som ikke helt høres sammen, er vel jul og MGP/ESC.

Vel, våre albanske venner har alltid sin finale dager før julaften så da har vi i mange år fått den første ESC-låten for neste sesong i en slags jule-gave fra dem, i år er de faktisk sent ute siden flere land allerede har valgt sin låt så gave-utvalget er litt større.

Siden MGP/ESC er en konkurranse som skjer når det lakker mot vår og er vår er det kanskje naturlig at jul ikke har vært et stort tema i alt det ESC-sanger har handlet om.

Dog skal det en gang på 60-tallet vært en melodi i en fransk finale, men jul som tema, men jeg finner ikke ut hva den het.

Eurovision-butikken har imidlertid lagt seg på jule-kjøret og selger faktisk flere jule-produkter, litt julete var de jo.

Men, fant på det deilige internettet en samling med låter noe mener har noe julete over seg, døm selv:

Selv synes jeg det mangler en låt i denne samlingen, nemlig det kroatiske bidraget fra 1993 «Don’t Ever Cry».

Her er det litt bjelle-lyder i arrangementet og hele låter oser av litt julestemning spør dere meg, døm selv eller kom med et bedre forslag.

På dette opptaket fra kroatisk finale viser det seg at gruppen Putokazi faktisk består av 7 medlemmer og 7.mann får være på scenen, dog uten mikrofon, men han synger friskt med, alle skal med på juleselskapet liksom.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *