Minner om mangt – 1976


Året 2023 går sakte mot slutten og det er kun dager til vi skriver 2024 og hvis man tar på seg MGP- og ESC-brillene må man jo si at det var et gledens år.

Joda, jeg er klar over at noen fortsatt sutrer over det faktum at finske Käärijä ikke tok seieren hjem etter at han vant salen i Liverpool, så et lite skår i 2023-gleden er det nok for noen.

Hadde ikke blitt sur om vår finske venn hadde vunnet, men alt i alt så var den store vinneren Loreen, både på resultatlisten i ESC og på hitlister over store deler av verdenen.

Og vår norske representant Alessandra gjorde også furore og har sin unge alder til tross allerede en listeplassering høyt oppe på den britiske hit-listen på sin CV og det er det veldig får norske artister og enda færre norske ESC-artister som kan skryte av.

Alt i alt et gledens år og siden denne serien har handlet om minner bør jeg vel minnes det året jeg minnes med størst glede i ESC-historien og det er 1976 faktisk.

Den norske finalen fikk en vinnerlåt med navn «Mata Hari», Anita Skorgan hadde sin debut i konkurransen der hun sang låten «Hastverk» med stort orkester og en viss Jahn Teigen sang samme låt med lite orkester.

Hang sang også en sang med stort orkester, den låten het «Voodoo» og selv om han sang den sammen med Inger Lise Rypdal er det skjelettdrakten han brukte vi alle husker og han sa selv at akkurat denne opptredenen var det som gjorde han til solo-artist, frem til dette hadde han stort sett vært vokalist i diverse pop- og rockegrupper.

Og ja den solokarrieren til herr Teigen fikk vel hele Norge veldig stor glede av og han er for alltid en stor stjerne på MGP- og ESC-himmelen.

Men, vi skal snakke om glede og i den grad musikk kan være lykkepiller så finnes mitt pillelager i dette årets utgave av den internasjonale finalen og i motsetning til årets internasjonale finale har jeg en finsk vinner, vi snakker om Fredi & Friends.

Snakk om en innsats på scenen, et utmerket bevis på at finsk sisu virkelig er en ting og blir man ikke glad av dette bør man muligens oppsøke profesjonell hjelp.

«Pump, pump» sang de og hver gang jeg hører den låten pumper det lykke-hormoner inn i min kropp og humøret blir automatisk bedre så med denne festen på en scene ønsker jeg alle et riktig godt og nok et festlig nytt MGP/ESC-år.


Ett kommentar til “Minner om mangt – 1976”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *