Jeg har hørt låtene


Da har jeg for syttende gang fått høre årets MGP-låter noen dager før alle andre, en usedvanlig fin tradisjon som jeg er veldig takknemlig at NRK lar oss få være med på, tror ikke der er i så mange andre land at man får det.

Av forståelige grunner er det alltid en liten gruppe som får høre, NRK er nemlig avhengig av at de kan stole på oss at vi ikke avslører for mye av hvem som er med.

Så, det skal jeg ikke gjøre, men skal jeg beskrive låtene med ett ord så er det:

Noe jeg har etterlyst i mange år og endelig vil jeg si at MGP-redaksjonen leverer skikkelig på det området og spesielt bra er det vel at de låtene som er av en type vi sjelden hører i MGP virker å være ekte innenfor sin sjanger og ikke spesielt MGP-tilpasset.

Her mener jeg alle vil kunne finne minst en låt de virkelig kan like, hvis man ikke finner det i år tror jeg rett og slett musikk ikke helt er din greie eller så har du en musikk-smak som virkelig er ute på ytterkantene og da er vel ikke MGP helt din greie uansett.

Naturligvis likte jeg ikke alle 18 låtene vi ble presentert, men det var ikke en låt som var helt håpløs etter min smak, men noen av låtene er i en sjanger som jeg aldri helt har fått tak i og hva den sjangeren egentlig betegnes som vet jeg ikke så da kan jeg ikke beskrive den for dere heller.

Men, også disse låtene vil nok finne sine fans og selv om jeg på skrivende tidspunkt vet hvilken låt jeg ville satset penger på hvis jeg måtte satse dem i dag, så er jeg ikke sikker på at den låten vil kapre ESC-billetten til Malmö, det er en håndfull låter jeg tror vil kunne være med å kjempe som seieren, vel i hvert fall til jeg har sett dem på scenen, det er jo først der låtene virkelig utkrystalliserer seg er det ikke.

Og første delfinale er allerede neste helg, men først skal låtene avsløres på fredag, dere har grunn til å glede dere, her kommer både kjente fjes om spennende nykommere.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *