Dom over delfinale 3


Så var tredje delfinale over og hvilket resultamessig blodbad dette ble.

De to store favorittene hos bookmakerne røk ut, men nå skal det sies til sistnevntes forsvar at de bedømmer låtene etter plateversjonen og ikke etter live-versjonen som publikum stemmer etter, men noen som spilte i går tjente seg gode penger.

Jeg fikk to rette denne gangen også og jeg vil faktisk sende gratulasjoner til de av dere som tippet 3 rette denne gangen, dere har åpenbart peiling.

Men over til låtene, må vel slenge ut noen terningkast denne gangen også.

Melodi 1 – Akuvi

For en jente og for en artist. Jeg bare elsker attituden og den styrken hun får frem i fremføringen av denne låten. Dette sitter som bare rakker’n og det er fullt kjør på scenen hele tiden. Vokalt beherske Akuvi både de raske delene og de rolige delene av denne låten. Helt uforståelig at dette ikke gikk til en finale spør dere meg.

Melodi 2 – Tiril

Det er alltid en viss risiko med å la en artist debutere som akkurat det på MGP-scenen. Jeg vil vel ikke si at Tiril skjemte seg ut på noen måte, men uerfarenheten hennes skinte nok bitte litt for mye gjennom når alt kom til alt. Dette er en nydelig låt og i den kule røde settingen denne låten hadde leverte nok Tiril det hun var god for. Vokalt er dette akseptabelt, men som sagt siste kneppet manglet dessverre.

Melodi 3 – Skrellex

Endelig var drag og god gammeldags slager tilbake i vårt elskede sirkus og da bjudar man på gjør man ikke? Og Skrellex var åpenbart ikke vond å be når det skal leveres glitter, glam og pur ekte slager. Og her leveres det, denne figuren kan synge fletta av de fleste og da sitter dette som støpt i slager-himmelen. Taket vil løfte seg i Trondheim neste helg, det kan jeg love dere.

Melodi 4 – Eline Thorp

Her ble vi vitne til gjenfødelsen av en flott artist, åtte år har Eline Thorp hold seg unna rampelyset grunnet sceneskrekk og det var ikke en dag for sent at hun kom tilbake. Og for en revansj over de teite tankene som av og til styrer livet til oss mennesker, damen skinte som en lyserød stjerne på scenen. Her gav hun oss en grunnkurs i hvordan en pop-låt som kanskje ikke er verdens mest spennende låt kan bli super-tøff på en scene. Tror det var ett smart valg å ha en pop-konsert-fremføring av låten, den settingen følte Eline seg åpenbart hjemme i. Flott vokal trakk også opp her.

Melodi 5 – Stig van Eijk

Endelig fikk vi gjensyn med denne blide bergenseren og det med musikk som man sjelden hører fra den våte vestlandsbyen. Varme heite toner av reggae var det vi fikk servert og Stig viste at han har tatt godt vare på alle elementer en artist skal ha. Flott vokal og tøff og groovy stemme trekker veldig opp for meg. Dette føles veldig ekte og det er veldig deilig med sommerlige rytmer en kald januar-dag.

Melodi 6 – Maria Celin

Det virkelig kveldens største skrell når denne låten ikke gikk videre, aldri har vel en større favoritt røket ut. Dette er en superkul låt som hadde absolutt alt for å ta Norge langt opp på resultatlisten i mai, men slik skulle det dessverre ikke bli. Dessverre for Maria manglet hun den styrken og muligens selvsikkerheten man trenger til en slik låt. Det gjorde at vokalen dessverre hadde noen forbedringsmuligheter for å si det sånn. Og når man på forhånd er så stor favoritt da straffer en slik opptreden seg. Synd, håper inderlig å se Maria igjen på en MGP-scene med mer scene-erfaring innabords.

Melodi 7 – Atle Pettersen

Denne artisten har lenge hatt en lysende karriere og da passet det jo kjempebra at hans show i kveld innebar mye bruk av lys. Det var ikke det eneste det skinte av i denne opptredenen, som forventet leverte Atle fremragende vokal og det med en slik innlevelse som gjør at man skjønner at han mener det han synger om 100%. Dette er rett og slett ett skoleeksempel på hvordan en låt skal fremføres, intet mindre.

Da er altså årets MGP-twist-pose fyll opp og vi vet nå hvilke 9 smaker dette årets pose inneholder.

Det skal bli spennende å se hvilke biter som faller i smak hos den internasjonale juryen neste helg, det blir spennende og vi har uansett en flott finale å se frem til, både de som skal se på TV og de 8.500 som skal se på i salen.

Det er der det vl være party neste helg.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *