Delfinale 3 – Sverige


Så var vi fremme ved den tredje delfinalen en delfinale man så mot med litt forventning all den tid norske Marcus og Martinus deltar, ville svenskene ta vel i mot disse «fremmedarbeiderne»?

Melodi 1 – Paul Rey

I denne låten er det masse energi, men akkurat den typen energi finner jeg mer irriterende og masete enn livgivende. Karen synger vel greit nok, den litt rustne delen av stemmen passer til låten, en låt der det skjer altfor lite til at jeg helt blir med på ferden, låten går ingen vei liksom. Kul jakke hadde han da, får gi ett lite pluss-poeng på det.

Melodi 2 – Casanovas

Vi slipper aldre unne minst en dansband-låt i denne konkurransen og det er helt greit. De som synger i slike band er veldig ofte gode vokalister og her er det intet unntak. Selve låten er vel spritet litt opp rocke-messig i forhold til hvordan slike låter er og det funker vel også på sin måte. Men, selve låten er veldig forutsigbar og noe man føler man har hørt før dessverre.

Melodi 3 – Melanie Wehbe

Vi roer litt ned og det kan jo være deilig. Dette er faktisk en fin låt og den leveres med akkurat den mengden inderlighet som passer i låten. Det synges bra og låten har de melankolske elementene som gjør at jeg gjerne liker slike låter. Jeg forstyrres dog av at artisten smiler litt for mye i en låt jeg finner at det er litt upassende, men jeg lar det ikke trekke ned.

Melodi 4 – Nordman

Denne gruppen har vært med noen ganger nå og de leverer vel akkurat den typen låt man kan forvente fra dem. Litt opp-poppet-folkemusikk kan man kanskje kalle det. Vokalistens litt hese og rustne stemme passer perfekt sammen, men det er noe i fremføringen som gir meg den følelsen at de egentlig ikke hadde lyst til å være der. Synd, de har jo en kul låt.

Melodi 5 – Laurell

Ja dette var jo fargerikt i alle fall og det var jo kjekt etter fire ganske så mørke numre. Låten i seg selv var vel grei nok den uten at jeg tok av på noen måte over den. Vokalt blir den litt slitsom å høre på utover i låten, damen virker ikke til å ha nok pust til å holde ut i tre minutter. Selv med en av tidenes mest fargerike fremføringer i Mello klarer dette ikke å fenge meg, enkelt og greit.

Melodi 6 – Ida-Lova

Ingen god start på en fremføringen når de første tonene er ganske så shaky vokalt, men det tar seg heldigvis litt opp, men som ved skihopp, kommer man skjevt ut fra hoppkanten så blir det sjelden seier ut av det. Synes vel artisten ikke helt klarer å levere denne låten som slett ikke er dårlig, det ødelegger litt for mye hos meg. Tenk hva en vedre artist kunne gjort ut av denne låten?

Melodi 7 – Marcus & Martinus

Den satt i sikrings-boksen gitt. For et lekkert nummer og for en fremføring av en slik låt. MGP-nasjonalisten i meg er bittelitt opprørt, men rett skal være rett, svensk TV spurte først og da deltar de der. Joda, vokalt kan de forbedre seg noen små hakk, men når helhetsinntrykket er så bra ser jeg på det som småplukk i denne sammenhengen.

Som forventet reiste våre norske venner Marcus og Martinus rett til finalen, på den seilasen fikk de selskap av Paul Rey.

Siste-sjanse-bussen ble fylt opp av Melanie Wehbe og Nordmann, den sistnevnte bussen dra nå innom Malmö neste helg for å få de siste passasjerene der, en av de som står på den holdeplassen er ingen ringere enn Loreen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *