Hva finner Finland frem?


Nå som det landet vi har nest lengst grense mot har gått forbi oss på oddsen er det vel på tide å se hva de fikk til i sin nasjonale finale, den hadde 7 låter og mange fans hadde skrytt denne finalen langt opp i skyene, vil jeg være like høytflyvende?

Melodi 1 – Robin Packalen

Finalen startet med en lettvekter av en dansbar låt oppe på det som ser ut som en megastor sofa med innlagt trampoline. Dessverre er vokalen her litt shaky til tider og låten er veldig repetitiv og ettersom tiden går blir låten rett og slett kjedelig. Spretten start på finalen, men ikke nok til at jeg skulle ta av dessverre.

Melodi 2 – KUUMAA

Det følges opp med en låt på finsk og det med en type energisk intens elektro-pop som sjelden gjør det for meg. Jeg får nesten en manisk følelse av slik musikk og det gir meg sjelden gode vibber. Helt grei vokal her og jeg skjønner jo et låten er ute å kjøre for meg når det visuelle som skjer på skjermen føles mer interessant. Og også våre finske venner slår NRK ned i støvlene på seeropplevelse av sin nasjonale finale.

Melodi 3 – Käärijä

Så til låten som hadde hele 75% vinnersjanse og denne litt uordinære låten fremført på en scene med bygg-paller som pynt sviktet ikke de som spilte på denne. For meg virker dette som en ordinær dansefest som tar helt av og det virker jo som en kul fest dette. Grei vokal og heftig låt til tross, tror vel jeg føler at låten er litt for intetsigende for min smak ikke treffer meg helt.

Melodi 4 – Keira

Så skal vi på disco-kjøret og det med en artist som har en veldig særegen stemme som gjør den forskjell for meg og dette holder helt greit vokalt til tross for heftig dansing. Dette er kult å høre på og kult å se på og jeg liker virkelig når det slenges inn noen eksotiske elementer i låten også. De som velger låter i Finland burde arrangere kurs for noen andre nordiske land spør dere meg.

Melodi 5 – Benjamin

Her slenges det inn litt homse-disco og det er alltid velkomment hos meg. Men, da må det synges litt bedre, her er vokalt litt så der til tider. Litt kult at han skifter mellom finsk og engelsk i låten som kanskje ikke er den mest spennende jeg har hørt noen gang. Synes vel kanskje også at sceneshowet har lånt litt for mye fra ting vi har sett før, men på den andre siden det gjør jo egentlig mange andre også da.

Melodi 6 – Lxandra

Endelig roet det litt ned og vi får en ballade. Låten er akkurat så melankolsk og til tider depressiv som man antagelig skulle tro man kunne forvente fra en finsk låt. Akkurat det trekker ikke ned hos meg og jeg synes også at sceneshowet klarer å fortelle låtens innhold på en kul og ganske så nyskapende måte. Vokalt er det skjørt til tider, men det passer låter perfekt synes nå jeg da.

Melodi 7 – Portion Boys

Dette landet svikter aldri rocke-fans og denne gangen med ett rockeband som stort sett ikke gidder å ta meg instrumentene sine på scenen og heller gjør en bare sånn passe bra koreografi i stedet. Dette er spretten musikk og vokalt hører jeg jo klart at de som synger har masse rocke-toner i seg. Dog har jeg vel en følelse at dette er litt mer tulle-låt enn ekte rockelåt, men akkurat denne gangen driter jeg i det, dette var en festlig avslutning på denne finalen.

Tja, jeg kan vel ikke si at de forventningene etter å ha sett mange positive kommentarer om akkurat denne nasjonale finalen ble innfridd, men de sendte nok den låten som hadde potensialet til å skape mest oppstyr i Liverpool.

Men, våre finske venner skal ha for at de tør å satse på låter som ikke alltid passer inn i den tradisjonelle ESC-formen de fleste land sender av gårde.

Og det er jo da Finland som oftest gjør det best så mye mulig ett smart trekk det.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *