Siste sjanse i Sverige


I år føles vel dette showet som har blitt kalt siste sjansen hos våre svenske venner mer bortkastet enn noen gang, for seiers-pokalen har vel de fleste allerede gitt til Loreen med sine 78% vinnersjanse en uke før finalen finner sted.

Men, svenskene er tro mot konseptet sitt og lar 8 låter få sjansen om å kjempe om de 4 siste finaleplassene, det som tar den får jo uansett en fin opplevelse neste helg skulle jeg tro.

Melodi 1 – Theoz

Kvelden starter med en sjarmør med en ganske så dansbar låt. Vokal er dette innenfor all den tid det danses så mye. Men, låten i seg selv er ganske så standard og det er ingenting her vi ikke har sett før. Og tre minutter ble litt for lenge for stemmebåndene skulle det vise seg.

Melodi 2 – Mariette

Her må de ha gjort noe med lyssettingen, nå føler jeg at artisten og dermed også sangen står mer ut. Og da ble den også bedre i mine øyne, det synges godt, elsker den melankolske undertoner og det er en kraft i fremføringen som matcher låten.

Melodi 3 – Victor Crone

Som forventet ganske så plettfri vokal fra denne saken og ellers er det vel ikke så mye å klage på når det gjelder fremføringen, den er grei og ganske lekker den. Problemet for meg at jeg finner låten så intetsigende og kjedelig at jeg bare venter på at den skal være over.

Melodi 4 – Tennessee Tears

Nok et visuelt lekkert nummer og nok et nummer der de opptredende artistene leverer varene vokalt og de har den sjarmen som trengs til denne typen låt. Men, det hjelper ikke mye hos meg all den tid også denne låten faller i kategorien kjedelig og forutsigbar, dog i lekrere forpakning enn forrige låt.

Melodi 5 – Elov & Beny

Festmusikk har de i dette landet også og med denne typen hjelper det at artistene er sjarmerende og det synes jeg vel disse karene er. Det synges helt greit og fremføringen blir en fest på scenen. Alt i alt blir dette en låt det stemningen i låten kommer frem på scenen og da må man jo bli glad.

Melodi 6 – Melanie Wehbe

Låten med den fineste åpningen i kveld, men når den skal ta av faller jeg litt av. Jeg plages fortsatt av litt for mye smiling i en såpass alvorlig låt og at vokale blir litt anstrengende til tider. Selve låten synes jeg det skjer litt for lite i og da er den vel bare OK da.

Melodi 7 – Nordman

Vokalisten har en særegen stemme og den passer faktisk som hånd i hanske på en sånn type låt. Vokal er flott og sterk og det synes jeg vel også låten kan karakteriseres som også. Kunne muligens vært en ide at det skjedde mer på scenen enn at bare de to karene sto der alene.

Melodi 8 – Kiana

Har damen lest bloggen min, nå synger hun faktisk mye bedre enn forrige gang vi hørte henne. Og da blir dette straks en låt som løfter seg mange hakk og når det slenges inn en fremføring som virker en bit nyskapende blir dette veldig likandes. Og stemmen holdt nesten helt til slutt.

De som gikk videre skulle bli Nordman, Theoz, Kiana og Mariette hvilket kanskje ikke var noen stor overraskelse spør dere meg.

Da er det vel bare å se frem til nok en flott svensk finale neste helg med en stor vinner-favoritt allerede.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *