Hadde Island is i magen?


Våre islandske venner hadde finale denne helgen, der hadde de allerede hatt 2 semifinaler som hver sendte 2 låter til finalen + at det ble valgt en joker slik at totalt antall i finalen ble fem låter og det er de jeg skal bedømme nå.

Melodi 1 – Sigga Ózk

Det høres jo lenge ut som om dette skal bli en partylåt, dog med en vel treg start og den tar jo sånn passe av da. Låten skjemmes litt av anstrengt vokal og at jeg føler at artisten mangler den sjarmen en slik låt fortjener. Hele showet virker litt for amatørmessig for meg, dette burde de kunne bedre.

Melodi 2 – Bragi

Så roes det ned og vi får en piano-basert ballade av det slaget det går ganske mange av på dusinet. Slike låter kan bare bli bra hvis artisten levere varene og det synes jeg faktisk denne artisten gjør. Flott vokal og fin innlevelse i fremføringen. Skader ikke plagsomt at det er mye melankoli i låten.

Melodi 3 – Celebs

Jokerlåten denne kvelden og dette kan vel kalles litt sånn alternativ rock, en musikkform denne konkurransen ikke oversvømmes av akkurat. Akkurat denne flommen av musikk var grei og greit vokalt fremført også. Elsker låter som skiller seg ut, men dette ble litt for mye av det gode for å vinne helt frem hos meg.

Melodi 4 – Dilja

Noen ganger pøses det på med såpass mye energi at det blir manisk. manisk kan noen ganger være deilig og andre ganger bare slitsomt. For meg blir det sistnevnte versjon som slår inn. Til tider skrikete vokal og selve låten blir for rotete til at jeg blir med på den ferden.

Melodi 5 – Langi Seli & Skuggarnir

Finalen endte med god gammeldags gammelrock, en musikkform som av og til dukker opp i vår kjære konkurranse. Introen var muligens lovlig lang, men når det begynnes å synges leveres det flott på det området. Synes dette er en fengende låt, dog skjer det litt for lite i låten til at jeg tar av.

Våre islandske venner sammen med et fagjury-panel der også Gaute Ormåsen satt klarte til slutt å velge Dilja til vinner, ja jeg kan jo ikke få viljen min bestandig bruker jeg å si, tror vel våre islandske venner trenger all støtte de kan få i sin semifinale for å komme seg til finalen, de klarte det bare på hengende håret i fjor som dere husker.

Uansett her er vinnerlåten:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *