En titt i spåkula


Da er vi kommet til siste helg med utvelgelser av låter og da kan man kanskje ta en liten titt i spåkulen og ha en liten formening om hvem som vil heve seiers-trofeet en lørdagskveld i mai.

Skal man tro de som tjener penger på at folk tipper på slikt er det et av våre naboland som får den æren.

Da må vel riktignok Loreen vinne den svenske finalen først, men med hele 83% vinnersjanse skal det vel skje ett musikalsk og ikke minst stemmemessig jordskjelv av dimensjoner for at det ikke skal skje.

Så hvis alt går etter oppskriften setter madam Lorine Zineb Nora Talhaoui nesen mot Liverpool i mai og skal forsvare de svenske fargene og prøve å bli andre artist som vinner den internasjonale finalen for andre gang, hun skal ta en Johnny Logan som det heter på vårt språk.

På skrivende tidspunkt har vår svenske venninne 36% vinnersjanse, hvilket vel egentlig ikke er så mye å skryte på hvis man har alvorlige seiersplaner, med absolutt en indikasjon hvilken vei seiersvinden kan finne på å blåse..

Nærmest henne er Finland og Ukraina med 14% vinnersjanse, deretter følger Norge med 5% sjanse for å ta pokalen med hjem.

Med andre ord kan det bli et sterkt nordisk år selv om våre danske og islandske venner kan virke som om at de har nok med å karre seg til en finaleplass.

Dog, frem til mai vil mye skje og denne listen vil få store endringer, noen som skjer hvert år.

Inntil nylig var det Ukraina som lå øverst og det var vel mye grunnet det faktum at de som tjener penger på pengespill er livredde for at det samme som skjedde i fjor skal skje, publikum stemmer med hjerte mer enn med sitt musikalske hode.

Ikke at ukrainere ikke trenger all vår sympati fortsatt, men har vel en følelse av at den musikalske smaken vil telle mer i år hos publikum som stemmer.

Dog, jeg føler vel også at årets ukrainske bidrag er mer jury-mat enn fjorårets låt egentlig var, så det er mye mulig at årets avstemming også kan bli av det spennende slaget.

Nytt av året er også det faktum at juryene ikke har noen makt i semifinalen, men mindre telefon-avstemmingen går galt, da brukes juryen som back-up.

Så veldig typiske jury-låter som for eksempel Sveits og Aserbajdsjan hadde i fjor kan finne på å leve ett mye farligere liv i sin semifinale i år.

Og tilsvarende kan en låt som gjorde det veldig godt i sin semifinale, «floppe» i finalen.

I løpet av de neste dagene vil vi ha fått hørt alle de 37 låtene som skal kjempe om juryer og publikums gunst i mai, jeg tror vi har mye bra å se frem til.

Og jeg har bestilt fly og hotell i Liverpool, klarte ikke å holde meg unna.

Får jeg der se at Loreen løfter trofeet for andre gang, vel jeg er sånn avmålt sikker på at det skjer, hvis hun vinner overlegent i den svenske finalen blir jeg vel sikrere, hvis hun bare vinner så vidt kommer tvilen til å komme frem.

Det blir uansett gøy å følge den svenske finalen i kveld.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *