Alt kler den smukke – 1968


Vi skal tilbake til det året den internasjonale finale ble sendt i farger og ikke helt uventet skjedde det i et av foregangslandene for fjernsyn, nemlig årets arrangør Storbritannia.

Royal Albert Hall, intet mindre, var åsted for årets happening og det er mye mulig de medvirkende hadde tenkt mye på hva de skulle ha på seg nå som alle så hvilke fargevalg de hadde gjort.

Frem til nå hadde herrer som opptrådde stil i dress eller smoking og veldig få hadde unnlatt å gå utenom akkurat den kostymemessige stien.

Vi hadde sett en skotte i kilt, utenom det kjørte de fleste menn ganske så safe må man kunne si.

Om det var innføringen av de ført nevnte fargene skal jeg ikke ha noen formening om, men i det herrens året 1968 skjedde det en revolusjon i herre-ekviperingen.

De som muligens strakk streken lengst var den jugoslaviske duoen Luci Capurso og Hamo Hajdarhodžić eller Dubrovački trubaduri som gruppen egentlig het, men tilbake på den tid tillot man rett og slett ikke grupper i vår elskede konkurranse.

Derfor fikk to av medlemmene stå foran, mens de tre andre fikk den mer sure oppgaven som korister på siden av scenen og sammen sang de låten «Jedan Dan!» som betyr «En Dag».

Og siden de var kjent for å kombinere popmusikk og middelalderske folketoner var de kanskje ikke så rart at de opptrådde i middelalderkostymer.

En festlig liten sak av en låt var dette og knasende kjekke kostymer ikke sant?


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *