Best og verst – MGP 2023


Hadde vel egentlig bestemt meg at årets norske finale var historie på bloggen min, men etter at nasjonal finale sesongen nå er over fant jeg ut at jeg litt uhøytidelig skal dele ut noen priser til NRK, det er jo tross alt Oscar-utdeling snart.

Det er ikke låtene jeg skal bedømme denne gang, men TV-programmet som helhet og jeg har da et par priser jeg mener årets MGP bør håve inn.

Det sies at ESC er en låtskriver-konkurranse, men hvis EBU skulle tatt det på 100% alvor så burde ESC vært et radio-program, da hadde de som stemte bare kunnet fokusert på låten og ikke kostyme, show, utseende på artisten og andre faktorer man måtte finne på å stemme på grunn av.

Er vel redd at hvis ESC hadde vært radio-program hadde programmet neppe nådd den alderen den har, så med andre ord er veldig glad for at vi får sa alle artistene som opptrer på TV.

Med disse ord skal jeg dele ut to premier, en positiv og en ikke fullt så positiv.

Årets bestemanns-premie – Programledelse

Den nye MGP-paret Arian og Staysman gjorde etter min den mest fremragende jobben i de nasjonale finalene. Her var det nesten kjemisk fritt for intetsigende tomprat, introduksjonen av artistene var kort og konsis og sist men ikke minst, de morsomhetene de kom med gikk ut over dem selv og ikke noen andre.

Ett tvert i gjennom flott bekjentskap og de må etter min mening gjerne få den jobben igjen, noen jeg virkelig håper ikke får den jobben igjen er de som ledet Melodifestivalen.

Skal vel ikke bare skylde på de to som gjorde jobben, de som skrev manus bør i all respekt for manus-skrivings-jobben-lauget melde seg på svenskenes versjon av NAV på mandag.

Det var jo til tider direkte pinlig når omtrent ingen i publikum lo av noen av vitsene som ble fortalt, håper for guds skyld de ikke får jobben hvis Sverige skulle bli arrangør av neste års internasjonale finale.

Årets verstemannspremie – Visuelt inntrykk

Greit nok at underholdningsavdelingen i NRK må spare penger, men jeg finner det jo litt underlig at de som eneste TV-stasjon ikke hadde råd til LED-skjermer på scenen.

Selv ukrainsk TV som arbeider i en krigssone og måtte arrangere sin finale langt under bakke-grunnen på en T-bane-stasjon fikk et visuelt utrykk som var ganske så mye lekrere enn det NRK fikk til.

Og jeg har vel en følelse at ganske så mange TV-stasjoner rundt omkring i Europa også kjører etter et ganske så stramt budsjett, men budsjettposten LED-skjermer fikk et bidrag hos alle.

Isolert sett var vel det vi så under den norske finalen til å leve med, men hvis man sammenligner med andre nasjonale finaler synes jeg vel at mange av bidragene vist i MGP fremstår som litt stusselig visuelt.

Man får håpe at den før nevnte budsjettposten kommer inn på MGP-budsjettet neste år.

Heldigvis finnes det en mulig opptur her, for i Liverpool vil det finnes LED-skjermer og da kan jo det visuelle inntrykket av Alessandra sitt bidrag bli så mye bedre enn i MGP.

Og den muligheten forventer jeg at NRK bruker til fulle.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *