Den største seieren


Sjelden har vel debatten om hvem som egentlig fortjente å vinne gått høyere enn i år.

Noen er overlykkelig over at Loreen vant, mens andre fortsatt slikker sårene etter at folkets favoritt Käärijä måtte se seg slått en en før nevnt svenske.

Det er naturlig å føle mest for sin favoritt og det skal alle få gjøre, men egentlig er det en seier jeg føler en enda større og det er den invasjonen årets låter har gjort på hitlister rundt omkring i hele verden.

Dette har faktisk veldig mye å si for merkevaren Eurovision Song Contest og sikrer at vår elskede konkurranse har mange lange leveår foran seg.

Man husker med litt gru 90- og 00-tallet der låtene stort sett var glemt minutter etter at sendingen var over hvis man ikke var superfan av konkurransen.

Dit vil vi ikke tilbake vil jeg tro at mange er enig i og en del av suksessen etter 2009 skyldes nok det faktum av både en profesjonell jury og folket får være med på å bestemme hvem som vinner og da får man leve med at man av og til synes at «feil låt vant».

At både juryer og folket kan ta grundig feil fikk vi se senest i fjor og jeg tenker her på den armenske artisten Rosa Linn.

En 16.plass hos juryen og en 17.plass fra folket gav til sammen en 20.plass og det som vanligvis ville vært en plass i ESC-historiens forglemmelses-kabinett.

Men, det faktum at låten «Snap» tok av på blant annet TikTok har gjort at denne låten nå vel har overtatt plassen som den mest suksessfulle «ESC-taperen» fra den italienske bidraget «Volare» tilbake fra 1958.

Hvem som snapper til seg tittelen som årets hit blant de som nå herjer hitlistene over hele verden gjenstår å se, at flere låter for tiden kjemper om den tittelen er intet mindre en supert og jeg håper jo at flere at de mest fremstående artistene og låt-makere i deltagerlandene nå ser nytten av å være med i ESC.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *